Нови проблеми за волейболния ЦСКА, "червените" без зала за плейофите


Нови проблеми за волейболния ЦСКА, "червените" без зала за плейофите

942 0

Волейболният ЦСКА може и да атакува титлата през този сезон, но не е ясно в коя точно зала ще го направи. „Тема Спорт” научи, че червените нямат съоръжение, в което да домакинстват по време на полуфиналния и евентуално финалния плейоф. Според наредбата на Лигата, клубовете, които достигнат до Топ 4 на шампионата, трябва да приемат съперниците си със зала, чийто капацитет е минимум 800 места. „Васил Симов” не отговаря на това условие, което прави задачата на състава на Сашо Попов, меко казано, сложна.

ЦСКА спечели редовния сезон, което освен минимум сребърни медали гарантира на армейците и домакинско предимство до края на плейофите. Такова обаче клубът може да има само на хартия, ако не се намери зала в столицата, в която да играе. На първо четене вариантите са три. „Арена Армеец” отпада като опция, тъй като сумата от 15 хиляди лева на ден, няма как да бъде покрита за толкова дълъг период. „Универсиада” пък ще се използва от Левски, като там играят и баскетболистите на сините, а освен това в края на март ще бъде заета и за парламентарните избори.

Третият вариант е „Христо Ботев”. Статутът на съоръжението обаче е много неясен. То бе взето преди 4 години от федерацията по волейбол на концесия с идеята там да тренират националните отбори и да се организират столичните дербита. След като преди 3 сезона това се случи, впоследствие се оказа, че залата не може да приема мачове с публика, защото е опасна. През миналия месец обаче световни квалификации там играха младежите и девойките, като имаше хора по трибуните…

Очаква се от ЦСКА да входират питане за състоянието на „Христо Ботев” и причините залата да остава затворена за клубовете и там да се играят мачове по усмотрение на хората от федерацията. Ако червените не бъдат пуснати в съоръжението, то най-вероятно те ще трябва да прибегнат до опция с домакинство извън София, като вземат пример от Левски и играят в … Горна Малина!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички