Нефтохимик отново отнесе ЦСКА и е волейболният шампион на България


Нефтохимик отново отнесе ЦСКА и е волейболният шампион на България
Снимка: БГНЕС

1663 0

Отборът на Нефтохимик е новият стар шампиона на Националната волейболна лига. Възпитаниците на Найден Найденов не допуснаха изненада срещу ЦСКА и още в мач №3 приключиха интригата за златните медали, след като разбиха момчетата на Сашо Попов след 17;25, 25:23, 25:17, 25:20 за успех с 3:1 в столичната зала "Христо Ботев".

Въпреки че съоръжението беше пълно с фенове на ЦСКА, домакините не съумяха да се противопоставят на по-класния и по-опитен съперник, който влезе много трудно в срещата, но беше безапелационен след загубата в първия сет.

Водени от близнаците Георги и Валентин Братоеви, волейболистите от Бургас спечелиха "златен требъл" през този сезон, грабвайки както Купата, така и Суперкупата на България. Нефтохимик беше най-добрият отбор през цялата година и заслужено спечели и титлата.

За ЦСКА пък остава бронзът. Странно правило в българския волейбол присъжда сребърните медали на Монтана, въпреки че отборът отпадна още на полуфиналите. Причината - волейболистите на Монтана спечелиха 2-о място по време на редовния сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички