Националите ни заработиха 120 000 лева от Световната лига


Националите ни заработиха 120 000 лева от Световната лига
Снимка: FIVB.ch

963 0

Българските волейболни национали, които взеха участие в двубоите от груповата фаза на Световната лига, ще си разделят малко над 120 000 хиляди лева. Това показва справка с премиите, които са гарантирани за играчите от страна на международната федерация FIVB.

Според наредбата победата се равнява на 800 долара, а поражението – на 400 на човек. Това прави по 9600 долара за успех и по 4800 за загуба от двубой, съобщи сайтът BGvolleyball.com.

В деветте мача, които трикольорите изиграха през този сезон, те постигнаха 4 победи и 5 поражения. Това означава, че общо са заработили 62 400 долара в рамките на три уикенда. Според фиксинга това прави малко над 121 000 хил. лева.

"Лъвовете" пропуснаха да увеличат значително тази сума. При успех над Аржентина в последния кръг нашите щяха да влязат във финалната шестица в Куритиба (4-9 юли). А това им гарантира минимум допълнителни 75 000 долара, колкото се полагат за пето и шесто място в крайното подреждане. Оттук до крайната победа парите скачат още по-драстично, като шампионът прибира 1 милион долара от наградния фонд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички