Националите ни заработиха 120 000 лева от Световната лига

Българските волейболни национали, които взеха участие в двубоите от груповата фаза на Световната лига, ще си разделят малко над 120 000 хиляди лева. Това показва справка с премиите, които са гарантирани за играчите от страна на международната федерация FIVB.

Според наредбата победата се равнява на 800 долара, а поражението – на 400 на човек. Това прави по 9600 долара за успех и по 4800 за загуба от двубой, съобщи сайтът BGvolleyball.com.

Пламен Константинов събира националите на 6 юли, обяви петима нови за Евроволей

Националният отбор на България по волейбол ще се събере на лагер преди началото на Евроволей 2017 на 6 юли в София. За предстоящите финали в Пол...

В деветте мача, които трикольорите изиграха през този сезон, те постигнаха 4 победи и 5 поражения. Това означава, че общо са заработили 62 400 долара в рамките на три уикенда. Според фиксинга това прави малко над 121 000 хил. лева.

"Лъвовете" пропуснаха да увеличат значително тази сума. При успех над Аржентина в последния кръг нашите щяха да влязат във финалната шестица в Куритиба (4-9 юли). А това им гарантира минимум допълнителни 75 000 долара, колкото се полагат за пето и шесто място в крайното подреждане. Оттук до крайната победа парите скачат още по-драстично, като шампионът прибира 1 милион долара от наградния фонд.

Още по темата

Please select answer!