Националите ни по волейбол потрепериха, но започнаха с победа в Лигата на нациите


Националите ни по волейбол потрепериха, но започнаха с победа в Лигата на нациите
Снимка: cev.lu

15607 0

Мъжкият ни национален отбор по волейбол започна с трудна победа участието си във Волейболната лига на нациите. Българският тим победи Китай  3:2 гейма (25:18; 18:25; 19:25; 25:17; 15:11).

В събота от 11:00 часа България ще се изправи срещу САЩ, а в неделя отново от 11:00 часа е мачът на националите ни с Аржентина.

ПЪРВИ ГЕЙМ

Пламен Константинов заложи изненадващо в стартовия състав на България на пълния дебютант Илия Петков в центъра. Първата спечелена точка в мача бе за нас, след като българският селекционер оспори точка за Китай. Скоро България поведе с 3:0 след единична блокада на новака Петков. Китай успя да изравни бързо. Геймът продължи да върви завързано и точка за точка, като нашите успяха да си осигурят лека преднина от 2 точки - 8:6 при първото техническо прекъсване. 

До второто техническо прекъсване българите успяха да увеличат преднината си на 4 точки - 16:12. След пусната топка в центъра от китайците си осигуриха точка, но след сервис в аут и блок на Йосифов резултатът стана 18:13. Момчетата на Константинов дръпнаха в резултата до 21:15. След сервиз в мрежата и атака в мрежата на Йосифов отборът ни подари две точка, за да стане резултатът 22:18. До края на гейма обаче българите не допуснаха изненада и с две технични атаки на Розален Пенчев, България затвори гейма на 18. 

ВТОРИ ГЕЙМ

Вторият гейм не започна толкова добре за българите. След грешно посрещане от наша страна и атака в аут, китайския тим се откъсна с 5:2. След къса топка на Йорданов и аут от сервис на Китай, взехме още две точки, но при първото техническо прекъсване съперникът запази добра преднина - 4:8.

Определено домакините показаха по-добра игра през този гейм, което не важи за нашия отбор. Българите успяха да вземат едва две точки, за да увеличат китайците преднината си със 8 точки - 5:13. Скримов с хубав удар по диагонала записа точка, но не успяха особено да съкратят разликата до второто техническо прекъсване. Ас след сервис по диагонал и 11:16.

След прекъсването обаче "лъвовете" успяха да се върнат в гейма. Те направиха 3 последователни точки, за да съкратят преднината на съперника си до 2 точки - 14:16. След сервис в мрежата на Вальо Братоев и атака в аут, домакините отново излязоха с комфортна преднина 20:16. До края на гейма националите ни взеха още две точки и домакините изравниа геймовете след резултат 18:25 във втория. 

ТРЕТИ ГЕЙМ

След сервис на Скримов в мрежата и блок в аут китайците дръпнаха с 1:3, но българският тим успя да изравни и до първото техническо прекъсване геймът вървеше точка за точка - 7:8.

Домакините обаче отново успяха да излязат напред в резултата. Те направиха цели 6 поредни точки и след пусната топка от тях резултатът при второто техническо спиране бе 10:16. 

Все пак българите влязоха в добра серия и намалиха разликата до 3 точки след атака на китайците в аут през центъра и хубав сервис на Йосифов и след това нова атака в аут. Това обаче не разколеба домакините, които до края на гейма не изпуснаха преднината си, набъбнла до 18:24. При първия шанс за затваряне на гейма изпратиха топката в аут след сервис, но при втория с хубава атака направиха обрат и вече водят с 1:2 геймове.

ЧЕТВЪРТИ ГЕЙМ

Оптимистично начало на националите ни в този гейм, които си осигуриха добър аванс на първото прекъсване - 8:5. При 6:4 българите допуснаха топка в центъра, която не бе отразена, но при следващите две точки след атака през центъра и добро отиграване на Скримов подпечатаха преднината си.

Атаките на "лъвовете" продължиха и се възползваха от разколебаната игра да домакините. След два сервиса в мрежата и хаос между играчите на Китай, нашите си осигуриха предимство от 6 точки - 16:10.

След второто техническо прекъсване националните набързо си осигуриха и по-голяма преднина, която да им осигури пети решаващ гейм. След блок аут и грешна атака от страна китайския тим резултатът стане 21:12. След това последваха две бързи точки за домакинския тим, заради което Пламен Константинов пожела и прекъсване. Въпреки следващите три точки, които взеха китайците, нашият тим не изпусна преднината си и затвори гейма на 17.

ПЕТИ ГЕЙМ

Българите започнаха уверено и вдъхновено решаващия гейм и успяха да си осигурят лека преднина от 2 точки - 6:4.  След къса атака през центъра домакините намалиха предимството до 1 точка, но Скримов успя да спечели точка за 8:6. Последваха силни моменти за нашите момчета. Първо играч на домакините прати сервиса си в аут, а след това Пенчев организира добра атака и с блокада на Гоцев, бълраският тим дръпна с 11:7.

Съставът на България: Братоев, Петков, Пенчев, Скримов, Йорданов, Йосифов, Салпаров

Преди мача

Българският национален отбор по волейбол започва днес в турнира Лига на нациите. "Лъвовете" се изправят срещу тима на Китай, който е домакин на първия турнир. 

Треньорът на тима Пламен Константинов има няколко кадрови проблеми, които ще трябва да реши. Голямата звезда на тима Цветан Соколов няма да вземе участие в нито един от мачовете в Лига на нациите. Освен това България няма да може да разчита и на централните блокировачи Теодор Тодоров и Николай Николов, като игралият в Белогорие през миналия сезон ще се включи по-късно към състава ни.

В събота от 11:00 ч. пък е мачът България – САЩ, а в неделя отново от 11:00 ч. волейболистите на Пламен Константинов се изправят срещу Аржентина.

Всички битки на българския тим ще се излъчват на живо на Facebook страницата на телевизионния канал MAX Sport 1 – facebook.com/TVMAXSport. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички