Любо Ганев: ЦСКА заслужава да е сред елита на Европа


Любо Ганев: ЦСКА заслужава да е сред елита на Европа
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1175 0

Легендата на волейболния ЦСКА и националния отбор Любо Ганев коментира за CSKA.BG представянето на мъжкия тим на червените в първенството до момента и предстоящото участие за Купата на ЦЕВ. Армейците са лидери в Суперлигата с 9 победи от 9 мача.

"В ЦСКА характерът винаги е бил шампионски. Просто понякога отборите не са били на висота поради различни причини. Надявам се, че тази година момчетата ще успеят да станат шампиони, защото с играта до момента показват, че го заслужават.", заяви Любо Ганев.

„ЦСКА винаги е бил име във волейбола в България, една от най-добрите школи, казвам го без да преувеличавам, защото винаги е имало примери за подражание, добри треньори, основа за развитие. Радвам се, че мъжкият отбор на ЦСКА издържа толкова години, през които това струваше нечовешки усилия на момчетата и Сашо Попов да направят така, че отборът да бъде отбор, а не да се разпадне. Сега резултатите са закономерни, защото показват, че когато се работи по правилен начин- те рано или късно идват."

„Когато имаш стабилен спонсор зад гърба на отбора е много по-лесно да си правиш дългосрочни планове, да вземеш по-добри играчи, това е разковничето- когато клубът е материално подсигурен е много по-лесно и волейболистите мислят само за волейбол. Прави чест на собственика на Хиполенд, че се зае със спонсорството на ЦСКА. Спортът в България няма как да просъществува и да има добри спортни резултати, ако се чакат пари само от държавата. Колкото по-силен е отборът, толкова по-добре ще играе, толкова по-голяма вероятност има да се повиши нивото на първенството и да предизвика по-голям интерес от рекламодатели и фенове."

„Очаквам момчетата да натрупат самочувствие за Европа. Да играеш в евротурнирите е нещо много престижно и те заслужават да се почувстват част от елита на Европа. Пожелавам им успех!", коментира Ганев за CSKA.BG.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички