Любо Ганев: Сигурен съм, че Пранди ще вземе най-добрите ни волейболисти

Вицепрезидентът на Българска федерация по волейбол Любо Ганев ще проведе разговор със селекционера Силвано Пранди относно предстоящата подготовка и привличането на всички опитни и подготвени състезатели в националния отбор на България за предстоящата олимпийска квалификация през януари. Както по-рано съобщихме, Пранди остава начело на "лъвовете".

Ето какво каза Любо Ганев пред медиите след днешната работна среща на БФВ: "Още не съм говорил със Силвано Пранди. Но познавайки Силвано като треньор, а и не само той, всеки треньор със сигурност ще предпочете най-добре подготвените състезатели за момента, за да могат да свършат работа. Да, мачовете се подготвят от треньорите тактически и друго каквото трябва, но в края на краищата срещите се играят от състезателите. Така че всеки един треньор със сигурност ще иска да има най-доброто, което България притежава. Със сигурност Силвано е такъв човек и така, че най-добре подготвените хора, които ще бъдат към този момент през декември, те ще играят на квалификацията. И разбира се, най-мотивираните, тези които искат да дойдат и да спечелят".

Салпаров: Изиграх последния си мач за националния отбор

Либерото на националния отбор по волейбол - Теодор Салпаров, обяви, че вече е изиграл последния си мач с националната фланелка. Това е бил осмина...

"Пак ще кажа, искам да забравим тази година колкото се може по-бързо, защото имаме едно изключително важно състезание - олимпийската квалификация, на която всички, които са най-добре, трябва да излязат там. Ние също трябва да създадем един комфорт на хората, които ще играят на тази квалификация, да се чувстват максимално добре, за да излязат и да покажат най-доброто от себе си. Мисля, че няма да има по-голяма мотивация от това един състезател да излезе и да играе на Олимпиада, тъй като по-голяма част от тези състезатели са били поне на една Олимпиада и знаят какво е. Знаят, че това е черешката на тортата на един спортист, а и ние като федерация ще се опитаме да ги мотивираме допълнително, да ги надъхаме и насърчим, за да покажат най-доброто. Ще бъде много тежко, ще трябва да играем поне на 80-90%, за да можем да постигнем резултат. Иначе, ако не играем мотивирани или, ако не сме всички заедно, много трудно може да стане", завърши той.

Както е известно, изваденият от националния отбор Георги Братоев влезе в открит конфликт със Силвано Пранди, а отговорът на италианеца не закъсня, като нападна родния волейболист на два пъти (повече по темата четете тук).

"Няма ли кой да научи Цветан Соколов как се бие сервис?"

Отзвуците около нелепото отпадане на България в 1/8-финалите на Европейското първенство по волейбол продължават. Тимът ни бе надигран с 3:1 от Сл...

Още по темата

Please select answer!