Либерото на Франция: Ревът в залата за малко да ни провали


Либерото на Франция: Ревът в залата за малко да ни провали

3353 0

Либерото на френския национален отбор по волейбол Женя Гребников коментира пред "Спорт Ескпрес" драматичния полуфинален мач срещу България, в който "петлите" се пребориха за победа с 3:2.

Този мач беше много тежък. И това се дължеше не на факта, че геймовете бяха пет, а на шума, който създадоха феновете.

- В София на всеки волейболен отбор му е тежко - трибуните тук са истински седми национал на България. Вярно е, но нас обстановката в залата ни създаваше допълнителни трудности. Принципно ние винаги говорим много на игрището, подсказваме си един на друг. Този път изобщо не успявахме да си говорим. Ревът през тези два часа и половина, колкото продължи мачът, направи така, че ние изобщо не се чувахме.

Благодарение на какво Франция спечели мача, чийто два първи гейма загуби?

- Ние всички си помагахме един на друг в играта. Такъв ни е стилът. Българите "убиха" атаката на нашия ключов играч, Ървин Нгапет, построявайки така своя тактика, но ние съумяхме да се прегрупираме.

Как именно?

- Заедно с Кевин Тили се опитахме да "скрием" Нгапет и да му дадем възможност да си поеме въздух. Иначе той просто не можеше да премине през техния блок, където Ървин обикновено го чакаха трима. В атака започнахме да търсим Антонен Рузие. Той заби много и му помогна Антонен Тили. Тях малко ги пазеха. Ние вярвахме, че сме по-силни, за да се справим с тях.

Всички очакват, че Франция ще спечели втора титла за годината. Подценявате ли и вие словенците, както италианците, които паднаха от тях в полуфинала?

- Ние няма да подценим Словения. Вярваме в себе си, но финалът е финал. Всичко може да се случи. Все още нищо не е решено.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички