Левски спечели "вечното дерби" срещу ЦСКА в Суперлигата


Левски спечели "вечното дерби" срещу ЦСКА в Суперлигата
Снимка: БГНЕС

1301 0

Мачът се проведе само пред поддръжници на „сините“, като фенове на "армейците" не бяха допускани. Треньорът на ЦСКА Сашо Попов отново бе на скамейката, като ръководеше мача след три поредни срещи, в които отсъстваше поради здравословни причини.

„Сините“ стартираха много добре и поведоха със 17:12, но гостите не се дадоха и изравниха играта, а развоят излезе извън 25-та точка. В крайна сметка на четвъртата си възможност левскарите успяха да се наложат с 28:26 и спечелиха гейма.

Във втората част ЦСКА поведе 14:9 и започна да диктува играта. Левски успя да се доближи само до 2 точки разлика – 20:22, след което ЦСКА наложи волята си и изравни играта 1:1 гейма.

В следващите два гейма противопоставянето продължи с пълна сила, но в решителните моменти „сините“ бяха по-издръжливия тим на полето. Това се видя най-вече в четвъртата част, когато домакините изоставаха с 14:19, но наваксаха, а след двадесета точка бяха непоколебими. Те успяха да устоят на всички атаки на съперника затвориха гейма в своя полза, като с това спечелиха и крайната победа с 3:1 гейма.

Най-резултатни за победата на Левски бяха Трифон Лапков и Смилен Мляков, като и двамата завършиха с еднакъв актив от по 22 точки. За ЦСКА с най-голям актив бе Венцислав Георгиев с 18 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички