"Левски" приема ЦСКА в "Арена Армеец"


"Левски" приема ЦСКА в "Арена Армеец"
Снимка: БГНЕС

938 0

Волейболното дерби при мъжете между Левски и ЦСКА ще се играе в Арена Армеец. "Сините" са домакини на мача, който по програма е на 22 февруари 2017 година.

Останалите домакински мачове отборът на Левски ще играе в зала "Универсиада".

бщата оценка за представянето на отбора през есенния полусезон, е че очакванията към отбора са били по-високи. В същото време съставът – както играчи, така и треньорски щаб са изцяло нови. Сезонът за Левски започна с кадрови проблеми, като няколко основни състезатели не бяха в оптимално състояние. В отделните мачове се забелязваха големи амплитуди в представянето и елемент на непредвидимост. Същото води до заключения относно физическата кондиция на отбора, като тя ще бъде основен приоритет преди следващите мачове от 2017.

Въпреки всичко завършваме годината с оптимизъм. Той се базира както на резултатите, така и на играта в последните мачове. Започваме да виждаме в отбора лицето искаме – характер, настроение и удоволствие от играта. Допълнителна увереност идва от факта, че ще играем следващите си мачове в София и пред свои фенове.

В тази връзка искаме да обявим сключването на договори за провеждане на домакинските мачове на отбора от редовния сезон. Всички те са с отбори от първата шестица и директни съперници за по-предно крайно класиране. Датите са както следва:

1. Зала Универсиада:

- 20.01.2017 за срещата с ВК Лукойл Нефтохимик

- 27.01.2017 за срещата с ВК Монтана Волей

- 24.02.2017 за срещата с ВК Пирин Разлог

- 17.03.2017 за срещата с ВК Добруджа 07

2. Основната новина на деня – ще домакинстваме на ЦСКА в Арена Армеец на 22.02.2017

Конкретно за този мач искаме да създадем един истински волейболен празник, който да допринесе трайно за повишаването на интереса към този спорт. Конкретна информация и програма ще споделим през следващите седмици.

Да върнем мачовете си в София не беше лесна задача. Ситуацията със залите в София е тежка и възможностите за волейбола към момента са крайно ограничени.

За да организираме срещите в добри условия и съоръжения трябва да се съревноваваме ценово с далеч по-комерсиални еднократни събития.

Въпросът не е решен трайно, тъй като за плейофите процесът ще трябва да започне наново и то с малко време за реакция – крайното класиране ще определи и точните дати на домакинствата.

В тази връзка искаме да призовем привържениците на Левски и на волейбола като цяло да подкрепят отборите и присъстват на предстоящите пролетни мачове.

След последните няколко дербита, сме уверени, че можем да предложим волейбол на добро ниво, изпълнен с качествени изпълнения, обрати и интрига до последния момент в мача. Само с добра посещаемост на срещите обаче, можем да си позволим да играем срещите си в най-добрите налични съоръжения.

Не на последно място, искаме да изразим своята подкрепа и за детските школи на ЦСКА в техните опити да запазят мястото, в което тренират подрастващите им формации.

Като клуб, сериозно ангажиран с детско-юношеска школа, ние най-добре разбираме ситуацията, в която се намира ръководството на ЦСКА. Искрено се надяваме, че решение ще бъде намерено, Противното би било удар, не само по волейбола но и по възможностите на младите поколения на София, за развитие и реализация в спорта.

ВК Левски Софи

Председател – Владимир Николов

Съпредседател – Давид Давидов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички