Константинов към Влади Иванов: Заминавай си, ще ти *ба майката...


Константинов към Влади Иванов: Заминавай си, ще ти *ба майката...
Снимка: БГНЕС

4386 0

Скандалът в националния отбор по волейбол расте от час на час, а либерото Владислав Иванов изказа своята версия за случилото се между него и Пламен Константинов в злополучната контрола. Оказва се, че според либерото на националния тим селекционерът го е засипал с куп обиди, част от които той не пожела да повтори заради обидния им характер. Думите му потвърждават информацията на SportLive от по-рано днес, че Константинов е изстрелял истинска словесна канонада към един от най-добрите играчи в отбора.

"Причината да не съм в националния отбор е една. Случи се нещо, което според мен никой уважаващ себе си човек и спортист не би изтърпял и не би превъзмогнал и преглътнал тези неща. Нека започна малко отдалеч. Излизам пред вас, за да не се пишат неверни работи и да се ескалира с някакви неща, които всъщност не са истина", сподели Иванов пред "Нова телевизия".

"Колкото до това, защо не съм в националния отбор. Днес четох някакви неща, че съм изгонен и т.н., но това не отговаря на истината и реалността. Случи се в четвъртия гейм на мача с Белгия в събота във Варна."

"До този момент аз не влизах в игра, старши треньорът ме извика при резултат 20:13 или 20:14 за съперника, ще ви излъжа за точния момент. През това време той беше сменил Валентин Братоев. Аз влязох в игра, направиха ни две точки, не можах да се справя с указанията и да посрещна две топки добре. След това се взе таймаут, в който се казаха нещата, че едва ли не защо влизаме, че не сме подготвени, от този тип неща."

"Тогава аз му отвърнах, че по никакъв начин не съм искал така да се случи и че нямам вина, че не съм могъл да посрещна тези две топки. Оттам имаше реакция да не се обяснявам и т.н. В това продължение на таймаута съдията ни свирна да влизаме вече на терена."

"Когато това стана, аз казах на моя съотборник Теодор Салпаров да влиза да играе, той влезе, аз съответно отидох в квадрата при резервите. И оттам ескалираха нещата. Пламен Константинов налетя на бой с нецензурни реплики, даже ми е неудобно да ги кажа. Те бяха от сорта на "коп*ле", "нещастник", " да ти *ба майката". Такива думи, които на никой не е приятно да ги чуе. Още по-лошото е, че това се случи пред очите на всички състезатели, щаб, имаше и много хора в залата, защото контролата беше открита. Всички видяха за какво става въпрос и как реагира. Валентин Братоев беше до мен през цялото време, моята реакция беше никаква. Нито съм го провокирал по някакъв начин, нито съм му отговорил по някакъв начин на тези обиди, които той изрече към мен. Запазих самообладание, колкото и да ми беше тежко да ги чуя всички тези неща. Тогава Валентин Братоев ми каза, че съм постъпил правилно да не реагирам. След което геймът приключи, започна тайбрекът. В началото на тайбрека, втора-трета точка, той се обърна към мен в квадрата при резервите и се обърна по същия начин: "Като не искаш да си тук, ставай и си заминавай, ще ти *ба майката, нещастник!". И аз съответно напуснах залата, прибрах се в хотела, обсъдих го с мои близки, родители, приятелка всичко случило се. Взех за себе си правилното решение, че нямам място повече в този отбор при това стечение на обстоятелствата."

"Обадих се на Стефан Чолаков като тийм-мениджър на отбора да му съобщя това мое решение, че напускам националния отбор. Опитаха се да ме убедят по някакъв начин и да ме накарат да остана. Дължа го и на момчетата, не съм от 1-2 години с тях, с някои съм и повече от 10 заедно и ги чувствам много близки."

"Направих една среща между състезателите, за да им обявя какво е моето решение. Всеки се опита по някакъв начин да ми каже, че съм нужен на отбора, че ще им липсвам, да забравя тези думи и тази реакция на треньора, но всеки си има принципи и достойнство, аз не мога да го преглътна това нещо. Най-малкото, моята майка няма вина и да се използват такива епитети... Не смятам, че съм го провокирал по някакъв начин", допълни той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички