Колеблива България подари първа победа на Австралия в Лига на нациите


Колеблива България подари първа победа на Австралия в Лига на нациите
Снимка: http://www.volleyball.world/en

11882 0

Националният отбор по волейбол на България допусна тежка загуба от Австралия в турнира Лига на нациите с 0:3 (23:25, 23:25, 24:26) насред София. Играчите на Пламен Константинов бяха надиграни от гостите в "Арена Армеец", като това бе първа победа в турнира за играчите на Марк Лебедиу.

Пламен Константинов реши да заложи на голяма част от резервите в първите два гейма, а след като бяха загубени, на терена се появиха титулярите на "лъвовете". Това обаче не донесе успех и тимът ни се срина и в края на третия гейм.

ПЪРВИ ГЕЙМ

Срещата започна по-добре за тима на Австралия. "Кенгурата" разчитаха на играта на своя диагонал Линкълн Уилямс и мощните му атаки доведоха до аванс 6:8 при първата техническа пауза.

Отлична игра на блокада и стабилно представяне от начален удар помогна на "лъвовете" да изравнят резултата при 13:13. Светослав Гоцев и Георги Братоев успешно спряха атаката на австралииците, но поредна силна изява на Уилямс върна аванса от две точки на гостите. До втората техническа пауза Австралия запази аванса си от две точки - 14:16. Определено играта на Уилямс се отличаваше през целия гейм, като диагоналът нападаше мощно по диагонала без да среща съпротива от българския блок или защита и това доведе до таймаут за "лъвовете" при 17:21. До края на гейма Николай Пенчев на два пъти хвана Уилямс на блокада и при 23:24 Марк Лебедиу взе почивка, а след нея Люк Смит с мощен пайп сложи край на гейма.

ВТОРИ ГЕЙМ

Втората част отново започна с по-добра игра за Австралия и те изградиха аванс от две точки, но добра игра на Светослав Гоцев на блокада намали изоставането до 7:8 при първата техническа пауза.

Очевидно Боян Йорданов има контузия, като това беше потвърдено, след като Валентин Братоев се появи на игрищите вместо Николай Учиков. Още при първата възможност Братоев направи блокада срещу диагонала на Австралия за 10:10. Втората техническа пауза бе за тима на България при 16:15, след блокада на Гоцев и успешна атака на Николай Пенчев. България направи аванс от две точки при 17:15 след нова успешна атака на Валентин Братоев. Отново посрещачът, който играе като диагонал, попадна под светлината на прожекторите, след като бе хванат на единична блокада при атака от втора линия, а нова грешка в нашите редици доведе до 20:21 и почивка за Пламен Константинов. Уилямс записа поредна брейкточка за звоя тим след нова мощна атака от втора линия и 20:22. Пол Сандерсън донесе спокойствие на Австралия с 23-а точка, която дойде с успешна атака от зона четири. При поредния опит на атакуващия играч на "кенгурата" Николай Пенчев спря атаката на съперника с блокада - 22:23. Уилямс атакува в аут и резултатът бе изравнен - 23:23. Гоцев бе хванат на блокада за 23:24 и Пламен Константинов използва почивката си, за да даде тактически указание. Ас на Сандерсън сложи край на гейма - 23:25.

ТРЕТИ ГЕЙМ

През третата част Пламен Константинов направи нужните промени и Виктор Йосифов замени Илия Петков, а Тодор Скримов и Николай Пенчев започнаха като посрещачи. България поведе с две точки при 4:2 именно след успешна атака на капитана на "лъвовете", а ас на Скримов направи 6:3. При резултат 7:6 се получи много неприятна контузия, при която Георги Братоев неприятно обърна глезена си и бе заменен от Георги Сеганов. Техническата пауза дойде при 8:6 след успешна атака на Учиков.

Втората техническа пауза дойде при 16:13 за България след два аса на Тодор Скримов. България имаше комфортен аванс при 20:17, но авансът ни бе скъсен до 20:19 и последва таймаут за Пламен Константинов. България обаче върна аванса си при 22:20, последва геймбол за 24:23 и нов таймаут за "лъвовете". Успешна атака на Уилямс през блокадата на Алекс Грозданов за 24:24. Грешка на Николай Пенчев и 24:25 за гостите. Атака в аут на Николай Учиков пък донесе първа победа на Австралия в Лига на нациите.

Преди мача

Столичната зала "Арена Армеец" приема тимовете на България, Сърбия, Австралия и Русия, като по регламент се играе всеки срещу всеки. Вчера "лъвовете" допуснаха загуба от Сърбия с 3:2, като преди това имахме преднина от 2:1 гейма, а в тайбрека изпуснахме и два мачбола.

През миналата седмица България записа две победи на турнира в Нингбо, Китай над тима на домакините и над този на Аржентина, като загубихме от отбора на САЩ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички