Кабинетът осигури над 5 милиона лева за Световното по волейбол догодина


Кабинетът осигури над 5 милиона лева за Световното по волейбол догодина

613 0

Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета  на Министерството на младежта и спорта за тази година във връзка с организирането и провеждането на Световното първенство по волейбол през 2018 година.

Общият размер на одобрените разходи възлиза на 5 400 000 лева, които ще бъдат осигурени за сметка на предвидените средства по централния бюджет.

През 2018 година за първи път ще се проведе Световно първенство по волейбол, на което домакин ще бъдат две държави - България и Италия. В края на лятото на 2015 година двете държави съвместно бяха домакини и на Европейското първенство, като организацията на надпреварата направи добро впечатление и именно заради това двете страни получиха право и за домакинство на Световното.

През 2015 година зала "Арена Армеец" в София беше домакин на финалната четворка от надпреварата, като този път ролите са разменени и 1/2-финалите, както малки и големия финал ще се изиграят на "Ботуша".

В родината ни градовете, които ще приемат мачове от Свеотвното догодина са четири - София, Варна, Русе и Пловдив. Очаква се засилен интерес както от родните фенове, така и от чужденци.

За последно България е била домакин на Световно първенство през 1970 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички