Иран опердаши експериментален състав на България в Лига на нациите


Иран опердаши експериментален състав на България в Лига на нациите
Снимка: http://www.volleyball.world/en/

3848 0

Националният отбор на България допусна тежка загуба в турнира Лига на нациите, след като бе надигран от домакина на турнира Иран с 1:3 (22:25, 15:25, 25:23, 15:25) в Техеран. Треньорът Пламен Константинов направи множество промени в състава и пусна в игра момчетата, които по-рядко получаваха шанс за изява в предишните турнири.

Димитър Маринков и Розалин Пенчев стартираха като посрещачи, а Красимир Георгиев и Илия Петков бяха редувани като партньори на Светослав Гоцев като централни блокировачи. Петър Каракашев и Добромир Димитров също се появиха в игрището и записаха минути за "лъвовете".

Отборът на Иран имаше затруднения единствено в третия гейм, когато също натрупа солиден актив в началото на частта, но допусна изравняване. Това бе девета загуба за България, като в актива нашите имат и пет победи.

Първи гейм

Геймът започна с две обжалвания на Пламен Константинов, като и двете бяха грешни. Селекционерът бе направил куп промени в стартовия си състав, като Димитър Маринков и Розалин Пенчев започнаха на поста посрещач. Вихреното начало на Иран доведе до преднина от пет точки при 1:6 след дълга серия на начален удар от Фахрад Афшар. Контра на Светослав Гоцев доведе до 2:8 при първата техническа пауза.

Блокаут през ръцете на Димитър Маринков и блокада срещу капитана на Добруджа 07 покачиха аванса на домакините до 3:10 и Пламен Константинов взе таймаут. Последва серия от два сервиса на Маринков, при които тимът ни спечели брейкточки и намали изоставането си при 9:12, което накара Игор Колакович също да прибегне то почивка. Иран успя да запази аванс от 4 точки при втората техническа пауза след добри отигравания на разпределителя и капитан на тима Саеид Маруф.

Веднага след техническата пауза България намали изоставането си до 14:16 след блокада и грешка на диагонала Каземи. Две успешни атаки през центъра на Фаези върнаха аванса на домакините. След нова "порция" грешки на Иран Колакович взе нов таймаут при 21:23. Сервис в мрежата на Гоцев даде три геймбола на домакините, като при вторият Фаези атакува успешно през центъра - 22:25.

Втори гейм

Втората част започна отново по-добре за Иран и те изградиха аванс от три точки още на старта. Иран запази аванса си до 4:7, но последваха грешки в полето им, които позволиха на "лъвовете" да намалят до 6:7. В крайна сметка поредна успешна атака през центъра на домакините доведе до първа техническа пауза - 6:8.

До втората техническа пауза Иран натрупа аванс от 5 точки. Впечатление продължаваше да прави силният начален удар на домакините, както и честата игра на капитана Маруф с централните блокировачи, което Гоцев и Илия Петков все още не можеха да разгадаят. Силната игра на Иран продължи и след втората техническа пауза, при която Пламен Константинов направи смяна, като на игрището се появи вторият разпределител на тима Добромир Димитров, който замени Георги Сеганов. Авансът на Иран достигна седем точки при 12:19. До края на гейма иранците нямаха проблем да затворят гейма, което се случи след 15:25.

Трети гейм

Третата част започна още по-обещаващо за домакините, като те поведоха с 0:5 след множество грешки в полето на България. Успешната атака на домакините през центъра продължаваше да тормози българския блок, като първата техническа пауза дойде при 4:8. Отново Димитров се появи на игрището на мястото на Сеганов и развоят на гейма се обърна, като България успя да стигне до серия от точки и 11:12, което доведе до почивка за Иран.

България успя да запази равенството до 18:18, когато Ебадипур се изяви силно от пайп, за да доведе до 18:20 в полза на своя тим. Равностойната игра обаче се запази до края на частта, като Пламен Константинов взе таймаут при 22:23. Успешна атака на Учиков от зона 2 доведе до първи геймбол за България в срещата при 24:23, а успешна атака на Розалин Пенчев доведе до гейм за България - 25:23.

Четвърти гейм

Отново Иран започна силно частта, последва изравняване, но след първата техническа пауза домакините дръпнаха с пет точки при 7:12 и Пламен Константинов взе таймаут. До втората техническа пауза обаче Иран отново натрупа аванс при 10:16.

До края на гейма България допусна множество грешки от атака, което се отрази в крайния резултат на гейма, който завърши при 15:25

Преди мача

Отборът на България не успя да победи Германия в първия ден от турнира в Техеран. Играчите на Пламен Константинов са с много промени, като капитанът Виктор Йосифов, либерото Теодор Салпаров, разпределителят Георги Братоев и посрещачът Тодор Скримов останаха в София. "Лъвовете" обаче се представиха на ниво срещу немците и само по-големият брой грешки в тайбрека ги лишиха от победа в петък следобед.

Преди днешната среща България и Иран заемат съответно 11 и 12 позиция в класирането. И двата тима имат по 5 победи и 8 загуби, но домакините на турнира са с точка повече. България няма шанс за класиране във финалната шестица, като в момента Пламен Константинов обиграва отбора си за предстоящото в края на лятото Световно първенство, на което сме домакини с Италия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички