Хебър детронира Нефтохимик и грабна историческа първа Купа


Хебър детронира Нефтохимик и грабна историческа първа Купа
Снимка: Facebook: ВК Хебър Пазарджик

1078 0

В драматичен двубой Хебър постигна исторически успех, след като успя да спечели първа Купа на България по волейбо.  Пазарджиклии детронираха досегашния носител на трофея Нефтохимик след победа с 3:2 гейма.

Нефтохимик започна по-добре срещата, но постепенно домакините успяха да изравнят играта и дори да обърнат частта, за да вземат първия гейм. Съперниците продължиха битката точка за точка докрая, но все пак домакините спечелиха първата част с 27:25 след грешка от сервис на Джорджевич и силна контра блок-аут на влезлия като резерва Александър Симеонов, който доскоро игра за Нефтохимик. Във втория гейм обаче Хебър не показа добра игра и след много грешки в играта си допуснаха изравняване.

Третата част тръгна равностойно за двата тима,като това продължи до 14:13 за Нефтохимик, записвайки серия от 3 точки. С добра атаката и блокада успяха да дръпна с 2:1 гейма. Това и бе най-оспорваната част. Четвъртият гейм също започна равностойно, но постепенно Хебър започна да трупа преднина, след като направиха обрат до 15:12 в своя полза след силни изяви на Гънтър. Разликата нарасна до 20:15 след мощен ас на Ляфтов и силна контра на Алекс Симеонов. Въпреки че Нефтохимик съкрати преднината частта бе затворена на 25:22.

Домакините започнаха вдъхновено и решителната част - с 3 точки преднина. Нефтохимик намали дистанцията, но това мотивира още повече момчетата на Атанас Петров. Превъзходството на "тигрите" бе пълно и те триумфираха с трофея за първи път в историята си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички