Георги Сеганов - Диригентът на българската атака


Георги Сеганов - Диригентът на българската атака
Снимка: FIVB.ch

3436 0

Вече сме септември месец! 48 години по-късно България отново е домакин на Световното първенство по волейбол. Все по-близко е началото на планетарния форум, който ще се проведе в България и Италия между 9 и 30 септември. Общо 9 града в двете държави ще приемат мачове от Мондиала.

„Дворецът на културата и спорта“ във Варна, „Булстрад Арена“ в Русе и „Арена Армеец“ в София, както и „Пала Алпитур“ в Торино, „Ленд Роувър Арина“ в Болоня, „Медиоланум Форум“ в Асаго, „ПалаФлорио“ в Бари, „Нелсън Мандела Форум“ във Флоренция и „Форо Италико“ в Рим са градовете, които ще приемат 24-те претендента за титлата.

Отборът на България е в една група със световния шампион от предишния Мондиал Полша, както и с Иран, Куба, Финландия и Пуерто Рико, като първите четири тима продължават в следващата фаза. Мачовете в Група D стартират на 9 септември в “Двореца на културата и спорта“ във Варна.

Един от най-важните постове във волейбола е и ще бъде разпределителят. На предстоящото Световно в България и Италия Пламен Константинов няма да може да рачита на титулярния играч на този пост в последните години Георги Братоев, след като той получи контузия по време на турнира Лига на нациите. Неговото място обаче ще заеме един млад, перспективен и изпълнен с мотивация играч в лицето на Георги Сеганов.

Роден на 10 юни 1993 година в Разлог, той от малък е част от столичния ЦСКА. Сеганов е водещ играч за „червените“ през целия си престой на „Червено знаме“. Първият голям трансфер за него идва преди две години, когато заминава за Италия. Там той подписва с тима на Аргос Волей (Сора) и играе два сезона. През това лято той подписа договор с турския Малие Милие (Пиянго).

Пламен Константинов забелязва таланта на Георги и изненадващо го вика за Световното първенство в Полша преди четири години. Тогава Сеганов е записан като либеро, но по-важното за него е, че присъства на подобен форум и успява да усети част от атмосферата. Година по-късно той изненадва всички с качествата си на турнира „Хуберт Вагнер“, където печели приза за най-добър разпределител и пътят му в представителния ни тим тръгва стремглаво нагоре, като сега, макар и заради контузията на Братоев, юношата на ЦСКА ще може да покаже защо му се гласува доверие.

Историята на Георги и любимия му волейбол обаче не започва толкова пламенно, каквито са „отношенията“ им сега. В началото, подобно на голяма част от връстниците си, той предпочита да играе футбол. Получава и покана да пробва волейбол на „Червено знаме“, но след първата тренировка не остава доволен и продължава с футбола, а на родителите си казва, че ходи в залата. В крайна сметка се разбира за „лъжата“ и скоро баща му започва да го води на тренировки, за да е сигурен, че този път грешка със спорта няма да има. Не след дълго любовта на волейбола завладява сърцето на Сеганов, а до къде ще стигнат те ръка за ръка, можем само да гадаем и да се надяваме, че това лято могат да завладеят заедно Световната титла.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички