Едва двама национали попаднаха в Топ 10 на индивидуалните класации от Световното по волейбол


Едва двама национали попаднаха в Топ 10 на индивидуалните класации от Световното по волейбол
Снимка: italy-bulgaria2018.fivb.com/en/

1657 0

След като се изиграха всички мачове от първите групи на Световното първенство по волейбол в България и Италия, от официалния сайт на турнира обновиха и индивидуалните класации до момента. Те включват седем категории: Най-резултатен играч, Най-добър нападател, Най-добър блокировач, Най-добър начален удар,Най-добър разпределител, Най-добър защитник и Най-добър посрещач.

В Топ 10 на тези класации обаче за жалост попадат едва двама българия. Капитанът Виктор Йосифов и младият разпределител Георги Сеганов намериха място в тях.

Централният ни блокировач обаче не попада в 10-ката на класацията за блокади, а в тази за сервиси. Там Йосифов заема към момента 5-о място с 8 аса и средно по 0,47 на гейм. Лидер е Иван Зайцев от Италия с 12 точкови начални удара и средно по 0,71 на гейм.

ПРОГРАМАТА ЗА МАЧОВЕТЕ НА БЪЛГАРИЯ В "АРЕНА АРМЕЕЦ"

Юношата на ЦСКА и настоящ играч на Малийе Мили Пиянго (Анкара) намери място в 10-ката на най-добрите разпределители. Там Сеганов е на 10-а позиция със средно 5,47 отлично подадени точки на гейм, а изненадващ лидер е плеймейкърът на Австралия Харисън Пийкок с 11,85 перфектни топки на гейм.

Сред "Най-добрите реализатори" с най-предно класиране за "лъвовете" е Николай Учиков с 59 точки - 28-о мястоо, при "Най-добрите нападатели" Тодор Скримов е 22-и с 51,43% успех в атака. Валентин Братоев е първи сред българите в класацията за блокировачи с 0,35 точкови блокади на гейм, колкото има и Йосифов, заемайки 41 и 42 позиция съответно. При "Най-добрите защитници" Теодор Салпаров заема 20-о място с 1,41 средно извадени топки на гейм, а с най-висок процент при посрещане за нашия тим е Николай Пенчев - 27,03%, което му отрежда 24-а позиция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички