България започна с тежка загуба втората фаза на Мондиал 2018


България започна с тежка загуба втората фаза на Мондиал 2018
Снимка: Getty Images/Guliver

1195 0

Женският национален отбор на България започна със загуба участието си във втората фаза на Световното първенство по волейбол в Япония. В първия си мач от Група F тимът ни записа поражение от действащия шампион САЩ с 0:3 (16:25, 17:25, 11:25).

Американките вече имат 6 от 6 победи, а по време на двубоя успяха да устaновят траен контрол и не дадоха никакъв шанс на нашите момичета.

И в трите гейма световните шампионки взимаха голяма преднина (18-10), поддържаха я до край и затвориха мача с разлика и в трите части. С най-голям актив за България бе Нася Димитрова с 11 точки (2 блока, 1 ас). Мирослава Паскова завърши с 9 точки. Реализатор за победата на СА стана Кимбърли Хил с 13 точки (1 блок).

Утре, 8 октомври волейболистките на България се изправят срещу тима на Русия, който по-рано сутринта победи Турция също с 3:0 гейма, докато световните шампионки ще излязат срещу туркините. Срещите са съответно от 04:40 и 07:25 часа българско време.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички