България взе само гейм от Италия и се върна към загубите


България взе само гейм от Италия и се върна към загубите
Снимка: http://www.volleyball.world/en/vnl

995 0

България записа поражение от Италия с 1:3 (23:25, 19:25, 25:21, 19:25) във втория си мач от група 10 на Лигата на нациите в Осака.

Вчера възпитаниците на Пламен Константино стигнаха до чист успех над домакина Япония, но днес успяха да вземат само гейм от Италия. Италианците успяха да вземат оспорвания първи гейм, след което имаха по-сериозно предимство в края на втората част. „Лъвовете“ се върнаха в мача с успех в третия гейм, но в следващата част Италия затвори мача с 25:19.

С изключение на третия гейм, "лъвовете" отстъпваха на съперника в решителните моменти. Въпреки че започнаха слабо четвъртия гейм и можеха да вкарат срещата в пети гейм, италианците показаха сила на духа и здрави нерви и успяха да спечелят.

Срещата започна равностойно и двата отбора водиха война на нерви до края на гейма. В крайна сметка италианците успяха да си осигурят минимална преднина и излязоха напред в мача.

В началото на втората част силите отното бяха много изравнени. Италия обаче успя да натрупа аванс от 3 точки (19:16), който осигури по-голямо спокойствие на волейболистите в края на гейма. При 21:18 Димитър Маринков замени Валентин Братоев и направи своя дебют с мъжкия национален отбор. И неговото включване не успя да подобри разколебаното посрещане, а италианците поведоха с 2-0 гейма.

Момчетата на Пламен Константинов не се предадоха и след изключително оспорван трети гейм се доближиха до Италия в резултата (1-2 гейма).

В последната част България стартира добре и имаше преднина от 3 точки (8:5) при първото техническо прекъсване, но след това допусна изравняване (8:8). След кратко гонене в резултата, "адзурите" поведоха с 6 точки (17:11) и не позволиха на българите да ги притеснят до края на мача.

За България предстои още един мач от напдреварата в Осака – утре, срещу тима на Полша. Двубоят е от 5:10 часа българско време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички