България взе гейм на олимпийския шампион, но отстъпи в здрава битка


България взе гейм на олимпийския шампион, но отстъпи в здрава битка
Снимка: Cev.lu

1216 0

Женския ни национален волейболен отбор претърпя ново поражение на Световното първенство в Япония. "Лъвиците" отстъпиха на олимпийския шампион Китай с 1:3 (25:22, 22:25, 14:25, 17:25) в четвърти мач от група В на надпреварата, изигран в Сапоро.

Така Китай заема второто място в класирането с 12 точки (4 победи), българските момичета са четвърти с 3 точки (1 успех, 3 поражения). Утре момичета ни се нуждаят от задължителен успех над Канада, ако иска да се класират в следващия етап на световното. Двубоят е от 7:40 часа българско време.

Най-резултатна за България бе Гергана Димитрова с 18 точки (1 ас), с 13 се разписа Мирослава Паскова (1 блокада, 1 ас). За азиатския тим звездата Жу Тинг приключи с 21 точки (2 блокади). Първият гейм бе най-силен за българките и най-оспорван Момичетата на Иван Петков успяха да си осигурят преднина, която да задържат до края на частта.

Във втория гейм Китай поведе с 3 точки при второто техническо прекъсване (13-16), но състезателките водени от селекционера Иван Петков успяха да направят обрат и да поведат с 19-18. В следващите минути Гергана Димитрова беше безупречна в атака. След атака в аут на азиатките, тимът ни поведе с 23-22, но треньорът на двукратните световни шампионки Ланг Пинг обжалва решението на съдиите. Видео повторението показа докосване на блокадата и точка за олимпийските шампионки, които малко по-късно изравниха резултата в геймовете след 22-25 в тяхна полза.

Развитието на тази част се оказа решаваща за изхода на мача. В следващия гейм Китай се наложи с 14-25. В четвъртата част "Лъвиците" стабилизираха представянето си, но азиатките отново успяха да натрупат преднина и да постигнат своята 4-а победа на шампионата след 17-25.

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички