България с втора победа в световните квалификации в Холандия


България с втора победа в световните квалификации в Холандия
Снимка: БГНЕС

1355 0

Женският национален отбор по волейбол на България записа втора поредна победа на световната квалификация в Ротердам (Холандия). Националките ни успяха да надиграят коравия тим на Чехия с 3:1 (18:25, 26:24, 25:16, 25:21) във втория си мач от турнира.

С този успех „лъвиците“, водени от селекционера Иван Сеферинов, вече имат актив от 6 точки и продължават успешния си път за квота за Мондиал 2018. Волейболистките ни показаха, че могат да се борят до край, като на два пъти направиха страхотен обрат в мача.

След като отстъпих първата част, във втората нашите се пребориха за спечелването му в най-важните моменти, като изравниха резултата. В четвъртата част отново напористите чехкини водеха в резултата до двадесета точка, но националките ни съумяха отново да наложат волята си и спечелиха гейма, а с това и крайната победа с 3:1.

Реализатор за победата на България бе Елица Василева с 19 точки. Добриана Рабаджиева и Емилия Димитрова добавиха по 15 точки за успеха. В третия си мач тимът ни излиза срещу Гърция, а двубоят е на 24 август от 15:30 часа българско време.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички