Пламен Константинов: На Европейското ще търсим пробив в четворката


 Пламен Константинов: На Европейското ще търсим пробив в четворката
Снимка: БГНЕС

1115 0

"Всички са здрави, което е най-важното", съобщи селекционерът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Пламен Константинов Днес България стартира подготовката си за предстоящото Европейско първенство в Полша, което започва на 24 август. "Лъвовете" са в група заедно с отборите на Русия, Словения и Испания.

"Мисля, че групата е ясна на всички. Русия естествено е топ отбор и е един от фаворитите на всяко едно състезание. В никакъв случай не трябва да се подценява Словения, защото в последните 2-3 години играят на най-високо ниво. Играха финал тук, а и спечелиха втората дивизия на Световната купа. Един сериозен отбор, на който не са му случайни резултатите. С тях ще бъде основната ни битка. Русия не е непобедим отбор, независимо, че ще върнат най-добрите и опитните си състезатели", сподели мнението си за съперниците ни Константинов.

Относно амбициите и целите пред отбора в предстоящата надпревара той коментира: "Нашето желание е да играем до последната фаза на първенството. Ще търсим пробив в четворката, защото няма как да не си поставиш високи цели. Мисля, че имаме силите. Кръстосваме се с потока на домакините, където са отборите на Полша и Сърбия, но ще трябва да се премине и през някой от тези отбори.

Всяко състезание е ключово. За мен Световната лига бе показател, че можем да играем с най-добрите отбори. Проблем е, че този потенциал не го показваме при „задължителните” мачове, които трябва да спечелим".

"Завръщането на Тошко Алексиев ще донесе най-вече опит. Ние имаме проблем с опитна и силова четворка. От по-малките има момчета с много добри качества, но нямат опита, който той има. Алексиев остана в сянка след Европейското първенство през миналата година. Аз като треньор смятам, че това му беше едно от най-силните първенства и той имаше ключова заслуга, за да сме в четворката и да сме толкова близко до медалите. Той е страшно мотивиран, което е много важно. Не е престарял, играе на добро ниво и не виждам нищо изненадващо или нелогично в повикването му", заяви за финал селекционерът на "лъвовете".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички