Лошо, лошо, лошо: Григор Димитров се контузи и приключи рано-рано с Уимбълдън


Лошо, лошо, лошо: Григор Димитров се контузи и приключи рано-рано с Уимбълдън
Снимка: Getty Images

9465 0

Григор Димитров приключи участието си на Уимбълдън, след като получи контузия във втория сет от мача си срещу Стийв Джонсън и бе принуден да се откаже!

Българинът стартира много добре двубоя, играеше с настроение и опитваше разнообразни удари. В седмия гейм на първия сет той осъществи пробив, който бе затвърден, а впоследствие спечели частта с 6:4 за 37 минути игра.

Американецът, който е №93 в ранглистата на ATP, взе подаването си в началото на втория сет и поведе с 1:0, а в следващия гейм Григор получи контузия в лявото бедро при изпълнение на сервис!

Въпреки медицинския таймаут, световният №21 видимо изпитваше болка и допусна два пробива за изоставане от 2:5. Тогава Гришо реши, че е време да сложи край на мача, за да не рискува допълнително здравето си.

Така, след само 1 час и 1 минута игра, първата ракета на България приключи участието си на турнира от Големия шлем Уимбълдън след 6:4, 2:5 срещу Стийв Джонсън...

Ето как се развиваше мачът, преди да бъде прекратен:

СЕТ 1

0:1 - Джонсън сервира първи в мача и спечели подаването си на 15.

1:1 - Григор записа един Ас и един красив минаващ удар от бекхенд и въпреки че даде две разигравания на американеца, изравни геймовете.

1:2 - Българинът поведе с 30:15 след нов минаващ удар и страхотен уинър от ретур, а впоследствие стигна и до първа точка за пробив при 40:30. Тя обаче бе неутрализирана с мощен сервис, а нови две разигравания в актива на световния №93 сложиха край на гейма.

2:2 - Димитров печели подаването си на 30.

2:3 - Нашият тенисист отново стигна до точка за пробив, но, както и в третия гейм, сервисът на Джонсън отново му се притече на помощ в решителния момент. В крайна сметка, след четири равенства, американецът спечели петия гейм.

3:3 - Безапелационен Григор регистрира две директни точки от начален удар и два уинъра от форхенд.

4:3 - Гришо поведе с 30:0, но бързо бе застигнат. При петото разиграване Джонсън бе хванат в крачка и пред хасковлията отново се откри точка за пробив, която този път бе оползотворена!

5:3 - Григор Димитров използва новите топки по най-добрия начин - с 4 Аса, за да затвърди пробива си!

5:4 - Стийв Джонсън се окопити и на свой ред спечели гейм, без да дава точка на съперника.

6:4 - Без особено затруднение и напрежение, българинът успя да си вземе подаването на 0 и да поведе с 1:0 сета след 37 минути игра.

СЕТ 2

0:1 - Джонсън отново бе първият сервиращ и стартира с гейм на 0.

0:2 - *Във втория гейм на втория сет Григор усети болка в лявото бедро и поиска медицински таймаут, след като съперникът му водеше с 40:15 и имаше две точки за пробив. На пръв поглед става въпрос за разтежение, което се получи при изпълнение на сервис. В крайна сметка българинът се върна корта, но пробивът бе осъществен!

0:3 - Брейкът бе затвърден на 30!

1:3 - Проблемите при хасковлията бяха очевидни, но той все пак успя да спечели сервис гейма си и да спре серията на американеца.

2:3 - В петия гейм вече отчетливо се забеляза, че Григор има трудности при придвижването, особено в дясна посока, когато трябва да играе бекхенд. Джонсън обаче допусна елементарни грешки и даде точка за пробив, която Димитров спечели. След края на гейма лекарите отново влязоха на корта по настояване на българина...

2:4 - Стийв Джонсън регистрира с лекота пробив на 0 - изглеждаше, че отказването на Гришо е въпрос на време...

2:5 - Нов гейм на 0 за американеца!

*След края на седмия гейм на втория сет, Григор Димитров стисна ръката на съперника и се отказа заради контузията!

---------

Григор Димитров - Стийв Джонсън по ТВ: Къде да гледаме старта на Гришо на Уимбълдън?

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ за Димитров - Джонсън!

ПРЕДИ МАЧА

Този сблъсък трябваше да се изиграе във вчерашния 27 юни, но бе отложен заради лошото време в Лондон!

Григор и Джонсън имат седем мача помежду си, като българинът води с 5:2 победи!

Последната им среща е през 2019 година, а тогава Гришо печели в Лос Кабос в три сета. Двамата имат и два двубоя на "Ол Ингланд Клъб", в които са си разменили по един успех - Димитров печели през 2015-а, а година по-късно американецът взима реванш.

*Победителят от този мач ще се изправи срещу участващия с "уайлд кард" Райън Пенистън от Великобритания или швейцареца Хенри Лааксонен в следващия кръг на "свещената трева".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички