След трисетов трилър Даниел Еванс спря похода на Григор Димитров във Виена


След трисетов трилър Даниел Еванс спря похода на Григор Димитров във Виена
Снимка: Getty Images/Gulliver

17497 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби от британеца Даниел Еванс в три сета 6:7(3), 6:4, 3:6 на 1/4-финалите на турнира от сериите ATP 500 във Виена. Българинът направи частичен обрат в резултата, но в последния сет допусна ранен пробив, който така и не успя да върне до края на двубоя.

В първата част и двамата тенисисти започнаха колебливо, като си размениха по два ранни пробива. В хода на сета Димитров и Еванс се пробиха по още веднъж, преди да се стигне до тайбрек, в който британският №1 имаше абсолютно превъзходство, осигурявайки си четири сетбола, като вторият бе успешно реализиран.

През втория сет Димитров вдигна нивото си на първи сервис, което значително му помогна за по-бързото спечелване на подаванията си. В същото време българинът започна сериозно да притиска британеца на негов сервис и успя да го пробие още в началото на сета, за да задържи тази преднина до края.

В третия сет обаче Еванс възстанови стабилността в играта си от първия сет и постигна ранен пробив, който му бе достатъчен за спечелването на двубоя. На 1/2-финалите Еванс ще се изправи срещу италианеца Лоренцо Сонего, който сензационно отстрани световния №1 Новак Джокович.

СЕТ 1

0:1 (пробив) - Григор започна колебливо двубоя на свой сервис, а Еванс веднага се възползва. Британецът стигна до 30:40 и се възползва от брейкбола, за да поведе в резултата.

1:1 (пробив) - Вторият гейм в мача бе "огледален" на първия, но в полза на българина. Григор показа самообладание, влизаше в по-дълги разигравания и изчакваше грешките на съперника, за да се добере до 40:30 и да върне пробива.

2:1 - Григор сам си усложни подаването, след като при 40:30 допусна двойна грешка. Еванс успя да се добере до точка за пробив, но хасковлията я спаси. Последваха два добри сервиса, които спечелиха гейма за Димитров.

2:2 - Безпроблемен сервис гейм за Еванс, спечелен на 15.

2:3 (пробив) - Сервисите на Григор по никакъв начин не затрудниха опонента му, който успяваше да влиза в разигравания и да ги печели. При точка за пробив Гришо сбърка наглед лесен смач, изкарвайки го по дължина в аут.

2:4 - Още един бърз сервис гейм за Еванс, в който отново даде само една точка на Димитров.

3:4 - Еванс отново успя да затрудни Григор на неговото подаване, но все пак с добър първи сервис българинът успя да спечели гейма на 30. 

4:4 (пробив) - Димитров успя да се добере до точка за пробив при 40:30 и с отличен минаващ удар върна пробива.

5:4 - И в този гейм на Григор му се наложи да отразява брейкбол. След като го спаси, българинът успя да си осигури геймбол с голяма помощ от мрежата. Последва отличен първи сервис, който му спечели гейма.

5:5 - Гейм на 0 за Еванс.

6:5 - Сервисите на Григор продължиха да не са достатъчно силно оръжие, но играта на българина от основната линия бе на висота и му донесе бърз гейм, спечелен на 0.

6:6 - Трети пореден гейм, спечелен на 0.

6:7 - Тайбрекът започа с три бързи точки, в които двамата тенисисти не допуснаха минипробиви. След това обаче Еванс успя да направи два минипробива и да поведе с 1:4. Последва ас на Еванс за 1:5, а Григор успя да върне единия минипробив с бекхенд уинър по правата. Последва нов минипробив за Еванс, който му осигури 4 сетбола. От втория опит британецът спечели сета.

СЕТ 2

0:1 - Гейм на 30 за Еванс.

1:1 - В първия си сервис гейм за втория сет Григор бе сериозно притиснат от Еванс. Българинът пропиля няколко геймбола, след което трябваше да спасява точка за пробив. В крайна сметка Димитров успя да се пребори и да изравни резултата в сета.

2:1 (пробив) - С отлична игра от основната линия Димитров се пребори за две последователни точки за пробив. Първата бе отразена от Еванс, но при втората британецът опита да направи сервис-мрежа, но вторият му удар не премина в полето на българина.

3:1 - Във важните моменти сервисът на Григор влезе в употреба и му спечели подаването на 30, за да затвърди пробива от предишния гейм.

3:2 - Григор успя да се добере до точка за пробив, но не и да я оползотвори. С известни затруднения Еванс успя да се задържи в сета, спечелвайки подаването си.

4:2 - С два аса Димитров бързо успя да спечели подаването си, давайки само точка на съперника.

4:3 - Още един гейм, който Григор успя да завърже с играта си. Българинът отрази два геймбола, за да изравни за 40:40. След това на свой ред се добра до точка за спечелване на гейма, но Еванс отрази брейкбола. След още два геймбола британецът успя да спечели подаването си.

5:3 - Еванс успя да се пребори за равенство в точките 40:40, но Григор веднага си осигури геймбол, от който се възползва да се доближи на гейм от спечелването на втория сет.

5:4 - Бързо подаване на Еванс, спечелено на 15.

6:4 - Отличното подаване на Григор продължи и в този гейм, като българинът не остави нищо на случайността, спечелвайки на 15.

СЕТ 3

0:1 - Еванс започна уверено третия сет, спечелвайки подаването си без усложнения.

0:2 (пробив) - Еванс успя да се добере до точка за пробив и не изпусна възможността да вземе превес в сета и мача.

0:3 - Без особени проблеми Еванс затвърди пробива.

1:3 - Григор изостана с 15:40 и трябваше да се измъква от много трудна ситуация. Българинът успя да изравни и да стигне до геймбол, който бе спечелен от Еванс. Британецът се добра и до трета точка за пробив, която отново бе отразена, а накрая Гришо завоюва гейма с добро излизане на мрежата.

1:4 - Димитров успя да завърже гейма, но дотолкова, че да принуди Еванс да спечели подаването си от четвъртия геймбол.

2:4 - Гейм на 30 за Григор.

2:5 - Еванс показа солидна игра и даде само точка на Димитров.

3:5 - Григор се постави в много неизгодна ситуация при резултат 15:30, но с три бързи точки успя да обърне и да се задържи в мача, спечелвайки подаването си.

3:6 - Димитров на два пъти повеждаше в резултата, но Еванс пръв стигна до 40, за да се възползва още от първия си мачбол и да затвори мача.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

За втори пореден ден Григор Димитров ще излезе за игра на централния корт във Виена. В четвъртък ракета №1 на България направи впечатляващ обрат срещу гръцката звезда Стефанос Циципас и се класира за 1/4-финалите, където ще мери сили с 33-тия в света Даниел Еванс.

Димитров отново ще има честта да закрие програмата за деня, като двубоят му с Еванс е предвиден да се играе последен. Мач на двойки открива програмата в 13:00 часа българско време - Роберт Фара/Фабрис Мартин – Джейми Мъри/Нийл Скупски, а след него предстоят сблъсъците Кевин Андерсън – Даниил Медведев, Андрей Рубльов – Доминик Тийм и Новак Джокович – Лоренцо Сонего.

По-рано Димитров отстрани от надпреварата още един класен тенисист - руснака Карен Хачанов. Еванс пък се справи с Аляж Бедене и Юрий Родионов. Ако Григор острани Еванс, на 1/2-финалите ще го очаква победителя от двойката Джокович - Сонего.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички