Григор Димитров помете Маркос Гирон за експресен старт на Ролан Гарос


Григор Димитров помете Маркос Гирон за експресен старт на Ролан Гарос
Снимка: Getty Images

8504 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира перфектно участието си на "Ролан Гарос", след като разби американеца Маркос Гирон в три сета 6-1, 6-1, 6-1 за едва 95 минути игра. Гришо не остави никакви шансове на Гирон, давайки му само три гейма в мача.

СЕТ 1

Двубоят започна отлично за Григор Димитров, който стигна до пробив в самото начало. Българинът бе първи на сервис и спечели подаването си на 30, а след това успя да пробие Маркос Гирон, за да поведе с 2-0. След това българинът успя да затвърди пробива с нов добър сервис гейм за 3-0.

Гирон спечели първия си сервис гейм за 3-1, но той се оказа и единствен в сета. Григор записа бърз сервис гейм на нула, след което постигна нов пробив в мача, пробивайки Гирон на 15. След това Гришо сервира за сета и не даде точка на съперника си, за да затвори частта при 6-1.

СЕТ 2

Маркос Гирон започна по-уверено втория сет, спечелвайки подаването си на 15. Григор обаче му отвърна с нов стабилен сервис гейм, изравнявайки за 1-1. Още в следващия гейм Гирон отново се пропука на началния си удар и Гришо успя да го пробие след два брейкбола.

Гришо веднага затвърди пробива с отлично подаване, давайки само точка на опонента си. В следващия гейм българинът стигна до още един пробив - и то на 15. С този пробив Димитров до голяма степен пречупи съперника си, повеждайки с 4-1 във втория сет. 

Добрата игра на Григор продължи и в следващите два гейма, когато първо спечели сервис гейм на 15, а след това успя да затвори сета с пробив. Гришо поведе с 40:0 на сервис на Гирон. Българинът изпусна първите два сетбола, но от третия опит успя да затвори сета за 6-1.

СЕТ 3

Третата част не се оказа много по-различна от предходните две. Григор тотално доминираше на корта и стигна до ранен пробив, за да поведе с 2-0. В третия гейм Гирон успя да се противопостави на сервиса на Гришо и дори стигна до брейкбол, но не успя да се възползва. След това американецът спечели гейм за 3-1.

Оттам нататък обаче Григор отново взе инициативата и не я пусна до края на мача. Българинът спечели подаване на 15, а след това "захапа" Гирон на негов сервис. Гришо се добра до четири брейкбола и накрая проби, за да поведе с 5-1. След това Димитров сервира за мача и даде само точка на съперника си, затваряйки и този сет при 6-1.

ПРЕДИ МАЧА

Мачът ще се проведе на Корт 7 в парижкия тенис комплекс и е първи от програмата. Единственият до момента двубой между тези двама тенисисти бе преди година, отново в първия кръг на Откритото първенство на Франция.

Тогава българинът спечели първите два сета и бе устремен към победата, но получи контузия в кръста и бе принуден да се оттегли при резултат 6-2, 6-4, 5-7, 0-3.

Съперникът на първата ни ракета е на 28 години и е номер 49 в световната ранглиста. Ако го победи днес, във втория кръг Димитров ще срещне хърватина Борна Чорич или Карлос Таберне от Испания. Първият поставен съперник на Григор може да бъде аржентинецът Диего Шварцман в третия кръг, а водач в тази осмина от жребия е световният номер 1 Новак Джокович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички