С "геврек" и безупречна игра Григор Димитров прегази и Борна Чорич на Ролан Гарос


С "геврек" и безупречна игра Григор Димитров прегази и Борна Чорич на Ролан Гарос
Снимка: Getty Images

12635 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров постигна чиста победа над хърватина Борна Чорич в три сета 6-0, 6-4, 6-4 в мач от втория кръг на Ролан ГаросГригор не остави никакви шансове на хърватския тенисист, демонстрирайки безупречна игра през цялата среща.

В първия сет Гришо тотално доминираше над своя опонент, без да му даде гейм. Българинът все пак трябваше да отразява два брейкбола, но през останалото време нямаше никакви затруднения на началния си сервис.

Втората част стана по-равностойна, като двамата играчи вървяха гейм за гейм до 5-4 за Григор. След това Чорич сервираше за оставане в сета и се пропука, а Гришо не чака втора покана, за да го пробие и да поведе с 2-0 сета.

Преди началото на третата част Димитров ползва медицински таймаут, но по нищо не личеше на корта да има здравословни проблеми. Българинът продължи да играе с лекота и да печели, като стигна до ранен пробив, с който поведе в резултата. До края на сета Чорич не успя да се върне в мача и Гришо затвори срещата.

В следващата фаза Григор Димитров ще се изправи срещу Диего Шварцман, който победи испанеца Жауме Мунар в петсетов трилър.

Сет 1

Двубоят започна завързано на сервиса на Григор Димитров, който трябваше да отразява брейкбол още в първия гейм. Българинът обаче се справи и спечели подаването си. Още в следващия гейм пък Гришо успя да пробие Чорич, а след това българинът съумя да затвърди пробива с нов спечелен сервис гейм за 3-0.

Добрата игра на Гришо продължи и в следващия сервис гейм на Чорич, в който българинът поведе с 40:0 и си осигури три брейкбола. От втората възможност българинът проби, за да поведе с 4-0. В следващия гейм Борна Чорич стигна до точка за връщане на пробива, но не се възползва. Гришо поведе с 5-0, а за капак на сета успя отново да пробие Чорич за "геврек" в първия сет - 6-0!

Сет 2

Вторият сет продължи в същия дух за Григор, който спечели откриващия си сервис гейм на нула. След това обаче Борна Чорич се добра до първия си гейм в мача и той дойде сравнително бързо, спечелвайки го на 15. Гришо пък показа самочувствие и взе още един гейм на нула. Чорич също си осигури аванс от 40:0, но едва от третия си геймбол успя да спечели подаването си за 2-2 гейма във втория сет.

В следващите геймове сервиращите взимаха подаванията си без особени проблеми. При 5-4 Чорич сервираше за оставане в сета и точно тогава Григор нанесе удара си. При 30-30 българинът се добра до сетбол, който бе спасен от хърватина. След това обаче Гришо стигна до нов сетбол, който този път реализира, за да спечели втория сет с 6-4!

Сет 3

Григор ползва медицински таймаут преди началото на третата част, но след това българинът не показа физически колебания и поведе с 2-1 гейма. След това Гришо успя да стигне и до пробив, след като поведе с 40:0 и си осигури три брейкбола. Макар и от третия опит, Димитров успя да пробие, а след това затвърди пробива с още един спечелен сервис гейм на нула за 4-1.

Чорич спечели следващото си подаване, но не успя да стори нищо на сервиса на Григор, който поведе с 5-2. Хърватинът намали изоставането в сета за 5-3, а след това Гришо сервираше за мача. Българинът поведе с 40:15 и се възползва още от първия си мачбол, за да затвори сета при 6-4, а с това и срещата.

ПРЕДИ 1/32-финала

Първата ракета на България стартира отлично участието си на Откритото първенство на Франция. Хасковлията не остави никакви шансове на Маркос Гирон и му отпусна едва три гейма, за да продължи към втория етап на надпреварата, където го очаква сблъсък с Борна Чорич.

25-годишният хърватин получи травма в дясното рамо през миналия сезон, която го извади от състезания за повече от една година. Той направи своето завръщане в началото на месец март, но оттогава е записал само две победи в общо 8 изиграни срещи. Това се отрази на неговото класиране в ранглистата, където в момента е под №279, което е изключително далеч от неговото върхово постижение, а именно - №12, достигнато през 2018 година!

*Интересно е да се отбележи, че до този момент Димитров и Чорич са се изправяли един срещу друг само на демонстрационни турнири - веднъж през 2015-а и два пъти през 2020 година. Балансът е 2:1 победи за Гришо.

Григор Димитров - Борна Чорич по ТВ: Къде да гледаме 1/32-финала на Ролан Гарос?

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ ЗА мача Димитров - Чорич

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички