Цветана Пиронкова с блестящо завръщане на Ролан Гарос, очаква Серина Уилямс


Цветана Пиронкова с блестящо завръщане на Ролан Гарос, очаква Серина Уилямс
Снимка: Getty Images/Gulliver

8287 0

Цветана Пиронкова се завърна с убедителен успех на Ролан Гарос. Българката победи Андреа Петкович с 6:3, 6:3 за малко повече от час игра. Още в следващия кръг Пиронкова може да се изправи срещу Серина Уилямс, ако по-късно днес победи Кристи Ан. Срещата между Пиронкова и Петкович трябваше да започне в 12 часа, но се забави с два часа заради проливен дъжд.

Българката изигра убедителен двубой, в който игра със самочувствие и показа разнообразна игра. Почти през цялото време владееше инициативата и заслужено се поздрави с успеха. За германката това бе първи турнир от октомври 2019 година и липсата на игрова практика си личеше, като допусна много грешки.

ПЪРВИ СЕТ

1:0 (пробив) - След непредизвикана грешка на германката Цвети получи два шанса да пробие и се възползва още от първия след отличен бекхенд. Като в гейма не се стигна до дълги разигравания.

2:0 - Цвети затвърди пробива си на 15.

3:0 (пробив) - Срещата продължи по отличен начин за българската тенисистка. И в този гейм се стигна до две възможности за пробив, като приключи с непредизвикана грешка на Петкович.

3:1 (пробив) - Най-дългият гейм до този момент. Въпреки че първият сервис не бе на ниво за Цвети, успя да изравни от 15:40 и да спаси две възможности за връщане на единия пробив. Българката показа самочувствие при дългите разигравния и след форхенд слайс стигна и до предимство в гейма, но сгреши от мрежата и не се възползва. Стигна се до 5 равенства в гейма, като германката при втория си шанс за пробив се възползва след пресилен форхенд на Пиронкова.

3:2 - Стигна се до 30 равни след двойна грешка на Петкович, но въпреки това взе следващите две точки и взе подаването си. Определено Андреа повиши качеството си на игра и създаваше повече трудности за Цвети.

4:2 - Бърз гейм за тенисистката ни на 0.

5:2 (пробив) - След нова двойна грешка на германката Цвети стигна до възможност за нов пробив. Добрият ретур помогна много на Пиронкова, като успя да затвори гейма с форхенд по диагонала от мрежата.

5:3 (пробив) - Първият опит да затвори сета се оказа неуспешен за пловдивчанката. В последното разиграване Петкович изненада българката с много прецизна къса топка при мрежата и размяната на пробиви продължи.

6:3 (пробив) - Пиронкова стигна до три поредни сетбола, след което Петкович за проеден път допусна грешка на първи сервис, последвана от непредизвикана такава. Пиронкова записа гейм на нула и затвори сета.

ВТОРИ СЕТ

1:0 - Цвети продължи с убедителната си игра и даде само точка в откриващия гейм на втората част.

2:0 (пробив) - Германката продължи с неубедителната игра, а Цвети отново стигна до две поредни точки за пробив.  Петкович спаси първата, но след това германката направи поредната си двойна грешка и Пиронкова стигна до ранен пробив и в този сет.

2:1 (пробив) - Въпреки че Пиронкова успя да навакса изоставане от 0:30, не успя да спаси подаването си.

2:2 - Петков успя да вземе гейма си, въпреки че Пиронкова на два пъти повеждаше в резултата.

3:2 - Пиронкова взе лесно гейма си, давайки само точка на германката.

4:2 (пробив) - Петкович отново допусна една двойна и две непредизвикани грешки, което съвсем улесни българката, за да поведе отново с пробив.

5:2 - Пиронкова навакса изоставане от 0:30 и успя да вземе подаването си, като показа разнообразна игра.

5:3  - Българката опита да притисни съперничката си, но все пак германката взе гейма си.

6:3 - Пиронкова изигра солидно гейма, докато Петкович бе доста нервна и допускаше грешка. Цвети даде само точка и успя да затвори мача за малко повече от час игра.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Пиронкова участва в Париж с покана от организаторите, които очевидно останаха впечатлени от завръщането ѝ на корта и четвъртфинала на US Open. За Пиронкова това ще е първи мач в Париж от 2017-а, когато загуби от Елина Свитолина във втори кръг.

При успех над Петкович Пиронкова може да си уреди среща със Серина Уилямс на следващия етап. Уилямс открива кампанията си срещу Кристи Ан в третия мач на централния корт "Филип Шатрие", а след нея на него ще излезе и 12-кратният шампион при мъжете Рафаел Надал за мача си срещу Егор Герасимов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички