Откровено с Григор - как "най-добрият приятел" върна вдъхновението на Димитров


Откровено с Григор - как "най-добрият приятел" върна вдъхновението на Димитров
Снимка: Guliver/GettyImages

2224 0

Григор Димитров направи големия си пробив в мъжкия тенис през 2014 година. Тогава той показа, че може да "овладее" таланта си, достигна четвъртфиналите на Australian Open и полуфиналите на Wimbledon, което го прати и под №7 в световната ранглиста. Но от края на 2014 година до средата на 2016 Гришо не беше на себе си. Играта не му се получаваше, в турнирите от Големия шлем отпадаше рано, а освен това той наруши сериозно статистиката си на загубени финали, след като до средата на 2014 година имаше само едно поражение.

Сега, от края на 2016 година до ден днешен той е в превъзходна форма. 2017 за него започна брилянтно - с титла от турнира в Бризбейн, която му даде увереност да достигне почти безпроблемно до четвъртфиналите в Мелбърн на първия турнир от Големия шлем.

Но на какво се дължеше този спад в играта на Григор Димитров? На пресконференция след победата на Истомин (3:1) зададоха въпрос на Григор - как се справя с различните аспекти на живота извън корта? Гришо направи малка пауза и каза, че това е най-добрият въпрос, който е чувал.

Първоначално той отговори, че имал проблеми да разграничава различните видове любов, но с времето е успял да подобри този аспект от своя живот. В добавка обаче българинът сподели, че в този период е загубил своето вдъхновение. Вдъхновение, което сега отново е тук.

"'Влюбих се в тениса преди много години. Но просто имаше време, в което не бях на добро място чисто психически. Бях... хайде да не казвам сърдит, но имаше неща, които се случваха около мен. Просто имах нужда да намеря своето вдъхновение отново. Имах нужда да намеря точния начин на игра и отново да се забавлявам, отново да обичам отново.

Най-добрият ми приятел е тенисът. Това е "човекът", на когото разчитах. Затова и казвам, че отново съм се влюбил в играта. Тя ми дава вълнение. Кара ме да усещам всички тези пеперуди в стомаха всеки ден, когато излизам да играя. Разчитам на тези моменти и ги оценявам, дори повече отколкото победите на корта", каза Григор Димитров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички