Григор Димитров загуби срещу Алехандро Давидович Фокина в Рим


Григор Димитров загуби срещу Алехандро Давидович Фокина в Рим
Снимка: Getty Images/Guliver

7585 0

Григор Димитров загуби срещу Алехандро Давидович Фокина с 4:6, 6:7 на старта на турнира в Рим от сериите "Мастърс". Двубоят беше първи в програмата на "Гранд Стенд Арена" и първи между двамата съперници. 

21-годишният испанец е на 48-мо място в световната ранглиста, като достигна до 1/4-финалите на турнира в Монте Карло, а в Ещорил игра полуфинал. В Рим той премина през квалификациите, а победителят от срещата ще играе във втори кръг срещу Камерън Нори или Роберто Карбайес Баена.

Програмата за деня предлага още интересни сблъсъци, като Новак Джокович играе с Тейлър Фриц, Даннил Медведев се изправя срещу Аслан Карацев, а Кей Нишикори срещу Пабло Кареньо Буста.

ПЪРВИ СЕТ

Димитров бързо поведе с 40:0 и впоследствие допусна само една точка от съперника си, за да поведе в първия гейм. Испанецът обаче бързо възстанови равенството след като взе подаването си на 0. Българинът не срещна съпротива в третия гейм, но направи няколко грешки при ретура. При 40:30 Давидович защити късата топка и остана в гейма. С нова къса топка обаче българинът отново поведе в резултата.

Григор започна четвъртия гейм с агресивен ретур. Фокина обаче показа стабилен сервис и диктуваше темпото през гейма, за да го вземе на 15. Димитров бързо си върна преднината с убедителен гейм на 0.

При 3:2 Фокина постоянно атакува бекхенд-ъгъла на Григор и при 40:15 опита да затвори гейма с къса топка, което не се получи. Удар в мрежата на Димитров обаче възстанови равенството.

Българинът започва по-уверено седмия гейм, но допусна изравняване при 40:40 и Фокина стигна до точка за пробив. След двойна грешка на Димитров пробивът стана факт. Димитров започна да разчита по-добре сервиса на испанеца и се стигна до нов дюс. Давидович Фокина спаси точка за пробив и успя да обърне гейма.

Сервисът продължи да изневерява на Григор и Фокина поведе с 30:0 в деветия гейм. Първата ни ракета обаче намери ритъма си и обърна гейма, като го затвори с невероятно воле с гръб към мрежата. В десетия гейм испанецът беше по-убедителен и спечели първия сет за 42 минути.

ВТОРИ СЕТ

Давидович Фокина достигна до точка за пробив при 40:30, като тя беше спасена от Димитров с отличен форхенд. Българинът взе сервис-гейма си. Испанецът допусна три двойни грешки във втория гейм. Григор Димитров достигна до точка за пробив при 40:30, която беше спасена.

Първата ни ракета взе гейм на нула с уверен сервис и успя да поведе. Грешки от основната линия на Димитров позволиха на испанеца да възстанови равенството. Григор продължи да стои уверено в своите подавания и взе още един гейм на нула. Опитът на българина си каза думата и той достигна до пробив, за да поведе с 4:2 гейма. Фокина върна пробива още в следващия гейм след двойна грешка на Димитров и грешки при форхенда.

Фокина продължи стабилното си представяне и взе следващия гейм на 0, за да изравни - 4:4. Димитров успя да натисне съперника и да поведе с 5:4, след което стигна до сетбол при 40:30, но Фокина отрази сетбола и отново изравни. След по още един разменен гейм сетът влезе в тайбрек. Фокина се оказа по-силният от двамата и затвори срещата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички