Изумително и немислимо: 74-годишна жена се върна в професионалния тенис и игра в мач (ВИДЕО)


Изумително и немислимо: 74-годишна жена се върна в професионалния тенис и игра в мач (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

4742 0

Гейл Фолкенбърг изуми света, след като се завърна към професионалния тенис на 74-годишна възраст. Американката игра на квалификациите на турнира в Нейпълс, Флорида с награден фонд 25 хиляди долара, който е част от сериите ITF.

Още в първия кръг тя допусна поражение от французойката Тифани Фике, което е 796-а в света и която е с цели 54 години по-млада. Фике успя да надделее над Фолкенбърг в два сета, като не даде и гейм на съперничката си - 0:6 0:6.

За Гейл това бе първи мач в професионалния тенист от 5 години насам. През 2016 година тя игра в квалификациите на друг турнир от ITF, като тогава, на 69-годишна възраст, дори победи в първия кръг Розалин Смол, но във втория си мач на турнира загуби от Тейлър Таунзънд с 0:6 0:6 (кадрите по-долу в материала са именно от този мач).

Загуби без спечелен гейм е най-често срещаният резултат за Фолкенбърг в последните 10 години, но това далеч не пречупва волята ѝ. Американката направи своето завръщане в спорта през 2011-а, след като преди това бе сложила край на кариерата си през 1998 година.

Кариерата ѝ в тениса започва късно, като през 5 години в интервю за Spazio Tennis споделя: "Получих дипломите си от UCLA в края на 60-те години. Там играх в първите отбори по тенис и баскетбол. По същото време Артър Аш играеше тенис, а Карийм Джабар – баскетбол за легендарния треньор Джон Уудън. Женският спорт по онова време не беше признат на това ниво, на което е сега. Имах кариера в аудио-визуалната продукция за корпорации и федералното правителство, дори притежавах собствен бизнес в Калифорния.

През 80-те години реших отново да играя тенис за здраве и изведнъж спечелих Шампионата на националните общински паркове на сингъл през 1983-а в Спрингфийлд. Така реших да прекъсна кариерата си и се посветих на тенис тура между 1985 и 1990".

"По-възрастните хора казват, че аз съм тяхното вдъхновение да продължават. Защото е възможно" - заключава тя вдъхновяващо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички