Григор Димитров спечели срещу Жереми Шарди и е на 1/8-финал в Монте Карло


Григор Димитров спечели срещу Жереми Шарди и е на 1/8-финал в Монте Карло
Снимка: Alexander Hassenstein/Getty Images

1523 0

Григор Димитров срази Жереми Шарди във втория кръг на тенис турнира от сериите Мастърс в Монте Карло с резултат 7:6, 6:4. Преди мача двамата бяха играли 5 пъти помежду си, като 3 от срещите бяха спечелени от Димитров. В единствения сблъсък на клей Шарди спечели в първия кръг на Ролан Гарос през 2011 г. с 6:2, 6:4, 6:4.

В първия сет българинът започна много силно двубоя след като поведе с 3:0 гейма с бърз пробив. След това Гришо стигна до 5:2 и изпусна мачбол при този резултат. 34-годишният французин обаче успя да се върне в двубоя с бърз гейм на 0 и пробив за 5:4. След нов сервис-гейм на Шарди резултатът бе изравнен, а след още един разменен сервис-гейм първият сет стигна до тайбрек. Все пак Димитров стигна до три последователни сетбола и затвори сета още с първия.

Във втория сет Димитров успя да пробие за 3:2 след късмет с ретура и хубави печеливши удари. Шарди продължи да играе агресивно и да затруднява българина, но сервисът на Димитров затвърди пробива. Опитният Шарди не допусна да бъде пробит за втори път и върна гейма. В следващия гейм Гришо не срещна проблем и поведе с 5:3. След още по един разменен сервис-гейм Димитров затвори срещата по категоричен начин при 6:4.

Така Димитров ще се изправи срещу победителя от двойката Федерико Делбонис - Рафаел Надал в третия кръг на турнира в Монте Карло.

Прочетете и кои моменти от кариерата си припомни Григор Димитров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички