Дъждът не спря Григор в Синсинати, ще има мач с Джокович


Дъждът не спря Григор в Синсинати, ще има мач с Джокович
Снимка: Getty Images/Guliver

7440 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва днес участието си на турнира в Синсинати. Първата и ракета ще започне защита на титлата си срещу немския тенисист Миша Зверев във втори кръг на Мастърса. 

Гледай на живо Григор Димитров и мачовете от турнирите ATP Masters 1000 и ATP 500 само по MAX Sport 1.

Двубоят трябваше да стартира около 22 часа и постепенно бе отлаган до 23.15 часа, тъй като срещата между Гарбине Мугуруса и Леся Цуренко се забави.

Над Синсинати обаче заваля дъжд и началото на мача на Григор се отлага още за неопределено време, докато спре дъждът. Засега организаторите обявиха, че мачовете няма да бъдат подновени след 01:30 българско време, когато успеят да се подсушат кортовете.

В крайна сметка двамата излязоха на корта и в свиреп сблъсък нашето момче записа четвърта победа от четири мача в срещу по-големия брат от семейство Звереви. Припомняме, че по-рано Александър Зверев загуби от Робин Хаасе и то след като взе първия сет със 7:5. Григор се наложи над Миша със 7:6 (5), 7:5.

Българинът тръгна зле и допусна ранен пробив, но успя да го върне за 3:3 гейма, след като постепенно се нагласи към стила на Миша Зверев - с много излизания на мрежата. Стигна се до тайбрек и там Димитров се наложи, като успя два пъти да дръпне с минибрейк, вторият беше за 6:4 точки, което му спечели дългия гейм.

Във втория сет Григор беше категорично по-добрият - той пропусна 15:40 на сервис на Зверев при 3:3 гейма, но при 5:5 от същата ситуация вече нямаше прошка - ретурът и форхендът проработиха перфектно и българинът се постави в позиция да сервира за мача, като не сбърка и си осигури среща с шампиона от "Уимбълдън" Новак Джокович. Мачът ще е рано сутринта в петък (17 август) българско време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички