Циципас за Надал: Не знам как Федерер го побеждава, не съм виждал такъв играч


Циципас за Надал: Не знам как Федерер го побеждава, не съм виждал такъв играч
Снимка: Getty Images/Guliver

2029 0

Световният №2 Рафаел Надал се класира за 25-я си финал на турнир от Големия шлем. Испанецът ще играе за трофея на Australian Open, след като нямаше никакви проблеми в 1/2-финалите с младата гръцка надежда Стефанос Циципас. Срещата на "Род Лейвър Арина" завърши при резултат 3:0 сета за Рафа, като двамата изкараха на корта по-малко от два часа.

"Опитвам се да разбера как Федерер го побеждава... има подобен стил на моя. Опитвам се да разбера. Не искам да загубя 10 пъти от Рафа. Сервисът му не е най-силният в тура, средно ниво е. Дразнещо е, че дори не се приближих до пробив в мача. Много е агресивен от основната линия, това е", сподели след срещата Циципас. 

"Не знам, не мога да се сетя за нищо позитивно от днешния мач. Може би във втория сет, но през останалото време тенисът бе много по-различен от този, който играх в предишните мачове. 

Надал не ти позволява да влезеш в ритъм. Има стил съвсем различен от останалите. Има, не знам, талант, който никой друг няма. Не съм виждал никога подобен играч. Кара те да се представяш лошо. Не знам", допълни още младият грък.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички