Жалките душици умират от радост от загубата на Григор на "Ролан Гарос"


Жалките душици умират от радост от загубата на Григор на "Ролан Гарос"

5086 2

За втора поредна година най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна на най-ниското стъпало на втория турнир от Големия шлем – „Ролан Гарос”. Димитров отпадна по идентичен на миналата година начин – с 0:3 сета, срещу номер 37 в света. Миналата година това беше Иво Карлович, сега е Джак Сок.

Загубата на Димитров веднага беше последвана от лавина от коментари във форуми и социални мрежи. И мнозинството бяха в стил – ми много ясно, Божинов номер 2, той е п*тка, сега ще има повече време за селфи и позиране.

Чудна работа – всички тия, дето ги пишат подобни нещица, дали са номер 11 в своята професия в света? Дали са номер 11 в професията си поне в държавата, в която работят? В града, в който работят? В селото, в което работят? В коптора, където живуркат? Имат ли въобще работа? Могат ли да се затичат след автобуса? След трамвая? След каруцата, с която си събират прехраната?

Царе сме да даваме акъл на другите, след като не сме дали на себе си, когато е трябвало. Спортът логично предизвиква много вълнения, ядове и коментари, но е страшно да даваш акъл на база самочувствие без покритие на далеч по-успели от теб. А точно това е ситуацията с мнозинството от тъпите заяждания, хвърчащи в интернет.

Загубите са част от живота и растежа. Всеки губи все някога, колкото и да е велик. Въпросът е има ли сили да продължи – това отделя великите от другите.

Колкото до Григор – нещата не вървят, факт. Но той и само той ще реши и избере какво да прави, за да обърне ситуацията. Дали ще смени треньор, дали ще сменя ракета, дали ще почне да играе бекхенд с две ръце дори. Ако има желание и дух – а аз вярвам, че има, ще се бори и ще търси пътя към успеха. Ако не – ще остане в историята само като голям нереализиран талант. Няма да е първият, няма да е и последният. Каквото и да стане обаче, мизерният животец на интернет троловете няма да мръдне и на йота в положителна посока. Те просто ще си останат ударени от Съдбата жалки душици, чиято най-голяма радост е загубата на другия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички