Заслужена и необходима почивка за Григор Димитров - ето кога ще играе отново


Заслужена и необходима почивка за Григор Димитров - ето кога ще играе отново
Снимка: Getty Images/Guliver

3452 0

Григор Димитров не успя да запише 3-а победа над Давид Гофен през 2017 година и в оспорвана битка загуби в 3 сета от белгиеца в Ротердам. Но въпреки отпадането, добрата новина е, че българинът не губи никакви точки от елиминирането си, а освен това може да си позволи малко по-дълга почивка.

Световният №12 се отказа от участие в Марсилия заради натрупаната умора. Той вече има 20 мача на своята сметка в рамките на само месец и половина (два от тях са на двойки), като тази кратка пауза е повече от необходима, за да събере силите си Григор преди старта на двата Мастърс-а в САЩ.

Заради отказа си от участие във Франция Григор може и да се състезава в Акапулко или Дубай, ако изяви желание. В противен случай почивката му ще стане две седмици преди да се насочи към участието си на Индиан Уелс.

В първия за годината Мастърс той ще почива в първия кръг, а при победа във втория ще си гарантира нови точки за ранглистата. Причината - през миналата година той отпадна още във втория кръг от Александър Зверев. Надпреварата започва на 6-и март.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички