Защо никога няма да видите екзекутора на Гришо да си хвърли ракетата?


Защо никога няма да видите екзекутора на Гришо да си хвърли ракетата?
Снимка: Getty Images/Guliver

1667 0

Британецът Кайл Едмънд сложи край на устрема на Григор Димитров към полуфинал, а защо не и финал, на тазгодишния Аустрелиън Оупън. Защо българинът отстрани седемнадесетия в света пред неговата публика, но не успя да се справи с 49-ия в ранглистата? Може би, защото докато Ник Кирьос е огън, Едмънд е лед. И е непредсказуем, пише австралийско издание.

Роденият в Южна Африка британец разкрива, че е преминал през сериозна подготовка, за да стане тенисист и е попил всичко, което му е казано още в първите му дни с ракетата в ръка.

"Те не бяха прекалено строги, но искаха да израсна по правилния начин и да правя нещата правилно. Една от причините никой да не ме е виждал да хвърлям ракета е, че в първия ми урок по тенис ми казаха: Ако хвърлиш ракетата си, това е всичко. Никога повече няма да играеш. Ще те изведем веднага от корта". Знаех, че не се шегуват, така че никога не хвърлих ракетата си", признава Едмънд.

"На корта начина, по който действам, е същият, както съм израснал. Опитвам се да остана в настоящето колкото мога. Ако искате нещо, трябва да работите упорито", разкрива той.

Едмънд прави пробив на ниво Голям шлем през 2016 г., достигайки четвъртия кръг на Ю Ес Оупън. След като достигна четвъртфинал в Бризбейн, където отпадна от Григор Димитров, британецът победи финалиста на Ю Ес Оупън Кевин Андерсън в първия кръг в Мелбърн. След това той разби Денис Истомин, отстрани Николоз Базилашвили и елиминира и Андреас Сепи, след като загуби първия сет.

"Не бях играл много мачове от пет сета и бях малко новобранец... непрекъснато се учех. Начинът, по който играх на Ю Ес Оупън, беше наистина добър - да бия Гаске с 3:0 и после Иснър в задния му двор беше много добре за моята увереност", споделя Кайл.

За първи път на голяма сцена Едмънд излиза от сянката на Анди Мъри, който е аут заради контузия. Изглежда вероятно той скоро да задмине шотландеца като най-предно класираният играч на Великобритания, тъй като бившият номер 1 се възстановява от травма.

"Разбира се, когато сте по-млад, да бъдете първа ракета на Британия е добре, но аз ще го направя, само защото той е контузен", казва още Едмънд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички