За първи път: Федерер и Джокович от една страна на корта


За първи път: Федерер и Джокович от една страна на корта
Снимка: Guliver/Getty Images

966 0

Двама от най-великите тенисисти в историята на спорта Роджър Федерер и Новак Джокович за първи път ще застанат от една и съща страна на тенис корта. Многократните носители на титли от Големия шлем ще бъдат съотборници на двойки в започващия днес турнир "Лейвър къп", където играчите са разделени на два отбора - Европа срещу САЩ.

В демонстративния турнир участва и нашият най-добър български тенисист Григор Димитров, който в първия си мач ще се изправи срещу Франсис Тиафо. Мачът между двамата ще се изиграе тази вечер. Федерер и Джокович пък излизат в първия си двубой срещу Джак Сок и Кевин Андерсън.

"Много съм развълнуван, никога не съм играл с Новак. Имали сме толкова много големи битки на сингъл един срещу друг, но да се съберем заедно е нещо много специално за двама ни. Мисля, че все още трябва да поговорим с него как ще играем като двойка",  сподели Федерер.

"Точно заради това се организира този турнир - за да ни събере всички заедно на едно място. Ще се изправим срещу едни от най-добрите тенисисти на двойки Андерсън и Сок, което ще бъде сериозно предизвикателство за нас", заяви от своя страна сръбската ракета.

Двамата легендарни тенисисти са се изправяли 46 пъти един срещу друг, но никога до този момент не са участвали на двойки заедно. В Чикаго, заедно с Новак и Роджър, са още четирима тенисисти от топ 10. Рафаел Надал и Хуан Мартин Дел Потро ще пропуснат проявата заради контузии.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички