Въведоха важни промени в тениса, които могат да го променят изцяло


Въведоха важни промени в тениса, които могат да го променят изцяло
Снимка: Getty Images/Guliver

4193 0

Две много важни промени в тениса ще влязат в сила от началото на 2018 година. След като различни промени в правилата бяха тествани на турнира "Следващото поколение" в Милано, две от тях влизат в сила за Australian Open.

Първата от тях е свързана с времето, с което даден тенисист ще разполага за изпълнение на сервис. То ще бъде 25 секунди, колкото беше и до момента, но вместо съдията, времето ще бъде измервано от специален часовник. Това ще сложи край на опитите на много тенисисти да забавят началния си удар, когато се намират в неизгодна ситуация (най-вече Рафаел Надал и Новак Джокович ще имат проблем с адаптирането към новото правило).

По-строго ще бъде следено и времето за загрявка. То ще бъде точно 5 минути, като минута след появяването си на корта тенисистите трябва да започнат загрявката. Минута след края ѝ трябва да започне и срещата.

Другата много важна промяна е за тенисистите, които се отказват от турнири след тяхното започване. Ако някой се откаже след жребия, то той ще вземе едва половината от сумата, която ще заработят от участието си в първи кръг. Другата половина ще е за "щастливите губещи", които попадат в основната схема, въпреки че са загубили по време на квалификациите.

И най-интересната промяна е оставена за 2019 година. Тогава поставените тенисисти ще бъдат едва 16, вместо досегашните 32, което ще направи ранните кръгове още по-интересни. Причината - още в ранните кръгове можем да видим много интересни мачове. Например, в момента Милош Раонич, Кей Нишикори, Джон Иснър и други са извън топ 16 и още в началото на турнирите могат да се изправят срещу тези от топ 16. Промяната важи за турнирите от Големия шлем.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички