Въпреки загубата - Индиън Уелс влиза в графата "успешни" за Григор Димитров


Въпреки загубата - Индиън Уелс влиза в графата "успешни" за Григор Димитров
Снимка: Getty Images/Guliver

1291 0

Григор Димитров отпадна от надпреварата в първия за годината "Мастърс" турнир в Инидън Уелс. Той водеше със сет на Джак Сок, а след това пропиля аванс от един пробив и 4 мачбола, губейки с 6:3, 3:6, 6:7 от американския тенисист. За пръв път през годината той отпада на фаза преди четвъртфинала, но всъщност поражението не е проблем за българския талант.

Причината - въпреки че отпадна в 3-ия кръг от надпреварата, той ще прибави 35 точки към актива си за световната ранглиста. Преди година той беше победен още във втория кръг и, благодарение на победата си над Михаил Южни.

На турнира в Маями ситуацията е по-различна - през 2016 година той стигна до осминафинал и има да защитава 140 точки. Димитров ще почива в първия кръг, така че ще има нужда от две победи, за да защити спечеленото през миналия сезон.

След Мастърсите следват турнири, в които той не записа нито една победа преди "Ролан Гарос". На турнира от Гоелмия шлем той отново отпадна в първия кръг, така че тепърва започват месеците, в които Григор може да направи големия си скок в световната ранглиста.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички