Внимание към малките детайли - тайната на Гришо и Дани за успехите в тениса


Внимание към малките детайли - тайната на Гришо и Дани за успехите в тениса
Снимка: Guliver/GettyImages

2393 0

След победата над Ник Кирьос Григор Димитров отдаде необходимото уважение и към своя треньор - Даниел Валверду. Благодарение на работата си с бившия наставник на Анди Мъри, българинът разви таланта си и направи решаваща крачка към установяването си сред елита на мъжкия тенис.

Както е известно, двамата започнаха своята работа, когато Гришо беше извън топ 30, а година и половина по-късно Димитров вече е №3 в ранглистата и за втора поредна година ще играе на четвъртфинал на Australian Open.

"Със сигурност имам голямо развитие при Дани. 2017 година беше мечтана за всички в екипа ми, опитваме се да надграждаме и да даваме 100% от себе си.

Винаги съм бил перфекционист, по трудния начин разбрах как става, но стъпка по стъпка вървя напред. Следя играта, гледам къде сервира съперника, старая се да обръщам внимание на малките детайли", обясни Димитров промяната в своята игра през последните година и половина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички