Виктория Томова в спор за място на финала на турнир в Тайван


Виктория Томова в спор за място на финала на турнир в Тайван
Снимка: Getty Images/Guliver

1198 0

Виктория Томова се класира за полуфиналите на турнира на твърди кортове от сериите 125К на WТА в Тайван. Поставената под номер 8 българка победи представителката на Словения Далила Якупови, която е номер 210 в света, с 6-0, 7-5.

Двубоят започна с възможност за пробив на Якупович, която бе отразена от първата ракета на България. След това Томова бе повече от категорична и стигна до 6-0. Вторият сет бе далеч по-оспорван.

След размяна на пробиви за 1-1, Томова взе своето подаване, а същото след това направи и Якупович. Последва нова серия от брейкове до 4-4. Българката отново взе своето подаване и поведе с 5:4, но Якупович успя да изравни. Драмата дойде при 6-5 в полза на Томова, когато тя проби на 15 и стигна до напълно заслужена победа след 77 минути игра.

В спор за място на финала Томова ще срещне победителката от срещата Наикта Бейнс (Великобритания) - №2 Тимеа Бабош (Унгария).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички