Вердаско сподели, че се е трогнал от признание на Александър Лазаров


Вердаско сподели, че се е трогнал от признание на Александър Лазаров
Снимка: Getty Images/Guliver

1609 0

Испанецът Фернандо Вердаско остана доволен от двубоя, в който победи българския квалификант Александър Лазаров с 6-2, 6-1 в мач от първия кръг на Sofia Open.

"Мисля, че играх доста добре през целия мач, бях солиден. Дойдох тук преди седмица, за да се подготвя добре за турнира. Мислех, че ще започна в понеделник или вторник, а първият ми мач бе в сряда, така че имах дори повече време да се подготвя за първия мач. Доволен съм от играта си, бях солиден от началото до края. Не бях гледал много от Лазаров до днес, само малко от мача му с Вани в квалификациите и малко от двубоя му с Албот от миналата година в София.

Просто исках да знам нещо за неговата игра. Той е млад играч, цялата му кариера е пред него. Не знаех, че аз съм бил един от идолите му, когато е бил по-малък. Той беше много мил и ми каза, че е било чест да играе срещу мен след мача. Това наистина ме трогна. Казах му, че му желая всичко най-добро в бъдеще и се надявам, че ще има добра кариера и вие ще може да му се наслаждавате като български тенисист", коментира след двубоя Вердаско.

"Във втория кръг играя с Копил. Вавринка е изключителен тенисист и всъщност не знаех, че ще играя с победителя от мача между Вавринка и Копил, защото винаги мисля само за първия мач и след това, ако спечеля, мисля за втория мач. Видях само няколко точки от техния мач. Познавам и двамата тенисисти, срещу Вавринка съм играл няколко пъти, срещу Копил все още не съм играл, но го познавам, миналата година тренирахме заедно в Индиан Уелс. Той е добър мой приятел. Ще видим, той е тежък опонент, има страхотен сервис. Ще се опитам да продължа да играя възможно най-добре и да спечеля мача", допълни световният номер 26.

"Не знам кой е фаворит, може би аз. Както казах, дойдох тук много рано, за да свикна с условия възможно най-добре. Като изключим местните момчета, аз може би бях първия, който дойде в София. Може би това ще ми помогне да имам шанс да стигна финал или да спечеля титлата. Разбира се, тук има много невероятни тенисисти като Циципас, Хачанов, Монфис, Баутиста, който играе страхотно от началото на годината. Ще бъде трудно, но ще мисля ден за ден и се надявам да имам шанса да се представя добре", каза още Вердаско.

Вердаско чака във втори кръг румънеца и финалист от миналата година Мариуш Копил, който отстрани в първи кръг швейцареца Стан Вавринка. Вижте тук програмата на турнира за днешния ден.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички