ВИДЕО: Най-добрите моменти от двубоя между Григор и Медведев


ВИДЕО: Най-добрите моменти от двубоя между Григор и Медведев
Снимка: Getty Images/Guliver

3561 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров бе близо до дебютния си финал на турнир от Големия шлем, но отпадна на полуфиналите на US Open от Даниил Медведев. Руснакът стигна до победата в три сета за по-малко от 3 часа игра.

Двамата изиграха оспорван сблъсък, като имаше моменти, в които тенисът бе на изключително високо ниво. И двамата имаха своите шансове, но руснакът материализира по-добре възможностите си, което го изведе до успеха. Медведев показа изключителни нерви, като във 2-и и 3-ия сет връщаше почти всяка топка, отправена от Григор Димитров. Нещо повече - първият сервис на руснака изобщо не вървеше, но той записа цели 70% в 3-ия сет при разигравания от втори начален удар и около 50% за целия двубой (срещу 44% от Гришо). При първия сервис предимството на Медведев беше още по-голямо (75% срещу 63%).

Димитров безспорно беше по-активният от двамата, но високата влажност и по-бавната топка дадоха сериозно предимство на Медведев, който записа едва 20 уинъра срещу 37 на българина, но беше като истинска стена и връщаше почти всяка атака на родния представител. Какво според Григор му е попречило да спечели двубоя - вижте в този материал.

Ето и най-интересните моменти от двубоя снощи:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички