ВИДЕО: Григор тренира с Андре Агаси в Мелбърн

Най-добрият български тенисист Григор Димитров вече се подготвя с пълна сила за Australian Open, тренирайки с Андре Агаси в Мелбърн. Българският тенисист имаше възможност отново да загрее за предстоящата надпревара с тренировка на емблематичния корт Род Лейвър Арина заедно с легендарния тенисист.

Агаси работи заедно с Дани Валверду, като и двамата съветват Димитров. Освен това Григор проведе и тренировка с Кей Нишикори, от когото отпадна на 1/4-финалите в Брзибън преди седмица. Преди няколко дни българинът проведе занимание и със Серена Уилямс.

Официално: Григор Димитров изпадна от топ 20

Григор Димитров загуби две позиции в световната ранглиста и след обновяването на класацията се намира на 21-во място. Първата ни ракета има в акт...

Все още не е ясно докога Димитров ще работи с Агаси, но по време на турнира в Бризбън сподели, че е безценно да го има в екипа си. "В екипа сме уверени и настроени оптимистично. Да имаш в щаба си Андре Агаси е безценно. Връзката ни е специална и се надявам нещата да продължат да се развиват позитивно. Свързва ни приятелство, братство. Той помага много с работата на корта, но предлага и един по-различен поглед. Двамата с Дани Валверду са чудесен тандем, трябва да бъда изключително доволен, че зад мен има двама толкова големи специалисти", коментира още Григор.

Как оценяват от ATP шансовете на Григор за завръщане в топ 5 - вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!