В очакване: Джокович срещу Григор Димитров във втория кръг в Куинс


В очакване: Джокович срещу Григор Димитров във втория кръг в Куинс
Снимка: Getty Images/Guliver

1216 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира с победа в първия кръг на турнира в Куинс, Лондон, след като се наложи с 2:1 сета срещу Дамир Джумхур. Българинът имаше шанс да спечели далеч по-лесно срещата, но важното за него е, че тръгва с победа на един от любимите си турнири.

Още след изтеглянето на жребия за турнира в английската столица се заговори за потенциален сблъсък между 5-я в света и бившия №1 Новак Джокович. След като видяхме победата на Димитров в ранния следобяд днес, погледите бяха насочени към сръбския тенисист. 

Джокера се изправи срещу Джон Милман в откриващата си среща и доказа, че намира верния път към силната си игра от предходните сезони. Ноле буквално отвя австриеца, като го победи с 6:2, 6:1 за малко повече от час игра и така ще спори с Гришо за място в третия кръг от надпреварата.

До момента двамата имат седем срещи по между си, като сърбинът води с категоричното 6:1. Единствената си победа Григор Димитров постига през 2013 година на Мастърс-а в Мадрид, печелейки с 2:1 сета. Двамата имат и една среща на трева, която идва през 2014 година на Уимбълдън в един от най-красивите мачове на турнира, като Джокера излиза победител след 6:4, 3:6, 7:6, 7:6. 

Срещата между Григор Димитров и Новак Джокович ще бъде на 21 юни (четвъртък) и е първа в програмата на турнира, като ще започне в 12:00 часа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички