В Италия: Очаквахме последен епизод за годината на Федерер - Надал, но Григор...


В Италия: Очаквахме последен епизод за годината на Федерер - Надал, но Григор...
Снимка: Gulliver/GettyImages

6128 0

Предварителните прогнози, че Роджър Федерер и Рафаел Надал ще си оспорват титлата на Финалите на ATP не се оправда, след като не кой да е, а Григор Димитров спечели 5 поредни победи и се сдоби с един от най-ценните трофеи в мъжкия тенис. И в Италия отбелязаха подобаващо този факт.

"Oчаквахме Финалите на АТР да бъдат белязани от финалното за годината дерби между Федерер и Надал, но вместо това Григор Димитров стана господар на ярката сцена в Лондон с перфектен рейд към титлата. Той е първият роден през 90-те години тенисист, който триумфира с някой от петте най-големи турнира в тениса", написа днес "Gazzetta Dello Sport".

Sky Sports от своя страна отбеляза подобаващо факта, че Григор е първият дебютант за 21-и век, който успява да спечели титлата, преодолявайки напрежението при първо участие в подобна надпревара.

"Григор Димитров е първият дебютант от 19 години насам с титла във Финалите на АТР, като издържа и физически, и психически, , възползвайки се в крайна сметка от петия си мачбол", пише английската медия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички