Ужасяващ жребий за Григор Димитров на US Open


Ужасяващ жребий за Григор Димитров на US Open
Снимка: Getty Images/Guliver

6607 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров получи много тежък съперник за старт на последния за годината турнир от Големия шлем - US Open. Световният №8, който загуби много точки с ранното си поражение в Синсинати, ще трябва да се изправи срещу Стан Вавринка - победител в надпреварата от 2016 година.

Двамата се изправиха един срещу друг и на Уимбълдън, и то отново в мач от първия кръг в турнира на трева. Тогава Димитров спечели с 6:1 първия сет, но загуби два поредни тайбрека от швейцарския си съперник, а в 4-ата част от стъпи с 4:6. Самият Вавринка подобри значително формата си от началото на сезона, а в Синсинати стигна до четвъртфинал, където отпадна от Роджър Федерер.

При успех над Вавринка Димитров ще се изправи срещу квалификант във 2-и кръг, но в трети кръг следва потенциална битка Милош Раонич, който е поставен под №25.

В същата четвъртина се намира Хуан Мартин Дел Потро, както и завръщащият се в тура Анди Мъри. Именно те могат да се изправят един срещу друг в мач от 3-ия кръг на шампионата.

През миналия сезон Димитров отпадна във втория кръг на турнира от Рублев след загуба в три сета. След това последва силно представяне от негова страна до края на кампанията, печелейки Финалния Мастърс в Лондон. Тази година обаче класирането му за тази надпревара е много трудно и той трябва да се надява на силно представяне в Ню Йорк, за да има шанс да се доближи до топ 8 на състезателите през тази година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички