Уилямс сложи край на серията на Остапенко, Мугуруса също на 1/2-финал


Уилямс сложи край на серията на Остапенко, Мугуруса също на 1/2-финал
Снимка: БГНЕС

1072 0

Американката Винъс Уилямс се класира за полуфиналите на Уимбълдън за 10-ти път в кариерата си, след като победи шампионката от Ролан Гарос Елена Остапенко с 6-3, 7-5 в своя мач номер 100 в Ол Ингланд Клъб.

20-годишната Остапенко бе в серия от 11 поредни победи в турнири от Големия шлем, но днес бе надиграна от 17 години по-възрастната от нея Уилямс. 5-кратната шампионка започна с ранен пробив и дръпна с 3-0, след което взимаше подаванията си, за да затвори първия сет. Във втората част Винъс отново стигна до ранен пробив, но този път латвийката успя да изравни. Остапенко имаше шанс дори да поведе с пробив, но го пропусна, след което се разколеба и загуби подаването си, а Уилямс затвори мача на собствен сервис след час и 13 минути игра.

За място на финала Уилямс ще спори със световната номер 2 Симона Халеп или надеждата на домакините Джоана Конта.

За полуфиналите се класира и испанката Гарбине Мугуруса, която победи ветеранката Светлана Кузнецова с 6-3, 6-4. За Кузнецова това бе четвърти 1/4-финал на Уимбълдън, като тя нито един път не бе преминавала тази фаза и днес отново не успя да го стори.

Финалистката от 2015-та година Мугуруса бе много солидна при подаванията си, като отрази и трите възможности за пробив, които се откриха пред съперничката ѝ. От своя страна тя реализира по един пробив в двата сета, което и бе достатъчно да стигне до успеха след час и 15 минути игра. По този начин Мугуруса продължава към полуфиналите, където ще срещне Коко Вандевеге или Магдалена Рибарикова.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички