Треньорът на Григор: Той може да стане шампион в Мелбърн


Треньорът на Григор: Той може да стане шампион в Мелбърн
Снимка: Getty Images/Guliver

2495 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров може да спечели титлата на Australian Open - такова мнение сподели треньорът на първата ни ракета Дани Валверду.

"Всичко върви по невероятен начин. Определено смятам, че Григор е способен да стане шампион в Мелбърн. Летвата е вдигната високо, но той има качествата, за да извърви пътя до края", сподели Валверду пред швейцарското издание TDG.

"Изненадан съм колко е издържлив, става въпрос за физическа и психологическа издръжливост. Той приема всяко едно предизвикателство. Изключително много вярвам в него. Той търсеше промяна в живота си и в начина, по който играе. Независимо какво мислят някои хора, неговото сърце тупти с тениса", допълва още треньорът.

Една от основните причини за страхотната форма на Григор е именно Валверду. Откакто двaмата работят заедно, Григор показва много стабилна игра и психика в напрегнатите моменти.

"Досега повечето промени в професионалния му път са били продиктувани от щаба му, но последната е по негово желание. Той го искаше и моята работа като треньор е да му покажа какво е най-добре за него. Не ми е работа да се бъркам в личния му живот, но определено е пораснал изключително много", сподели още Валверду пред изданието.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички