Това ли беше всичко от Роджър Федерер? (ВИДЕО)


Това ли беше всичко от Роджър Федерер? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

5478 0

Роджър Федерер постигна това, което всички смятаха за невъзможно - 20 титли от Големия шлем. Освен това титла №20 дойде в момент, в който швейцарският маестро е на 37 години! Безспорно най-добрият тенисист за всички времена показа най-доброто от себе си в изминалите две седмици в Мелбърн, а след финала срещу Марин Чилич очевидно беше емоционално изцеден, след като остави тези емоции да го погълнат по начин, който до момента не бяхме виждали.

Но един любопитен факт остана малко на страна след успеха на Федерер. За пръв път след триумф с титла от Големия шлем, Маестрото не завърши с популярното: "Надявам се да се видим до година". Вместо това, той завърши речта си и остави сълзите да се стичат по лицето му.

Възможно е това да е просто лек пропуск, но е факт, че доминацията на Роджър Федерер през 21-и век е ненадмината. Но вече е на 37 години и със сигурност мислите за отказване минават през ума му. А това, че титла №20 от Големия шлем беше отпразнувана по толкова нетипичен начин от швейцареца може да е сериозна подсказка, че краят на неговата кариерата не е никак далеч. Надеждата, че това е невинен пропуск обаче е по-силна у неговите фенове, отколкото мисълта, че идва краят на най-легендарната кариерата в тениса и една от най-емблематичните изобщо в спорта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички