Тормоз: Григор е по-проверяван за допинг през 2018-а от Федерер и Надал


Тормоз: Григор е по-проверяван за допинг през 2018-а от Федерер и Надал
Снимка: Getty Images/Guliver

9189 0

Първата ракета на България Григор Димитров е бил проверен 21 пъти за допинг през миналата година. Това става ясно от официалния списък на Международната федерация по тенис. За първи път в историята се публикуват всички проверени състезатели. Преди те бяха обявявани по групи, например над 10 проверки, пише "24 часа".

Григор е дал 7 проби по време на турнири и 14 при внезапни проверки. Това е повече от топ 3 на световния тенис. Новак Джокович е бил проверен също 21 пъти, а Рафаел Надал и Роджър Федерер са дали по 20 проби.

От останалите ни тенисисти Димитър Кутровски е бил проверен 6 пъти извънсъстезателно, защото имаше проблеми с положителна проба. Толкова, но по време на турнири, е била проверена Виктория Томова. Сесил Каратанчева е дала 4 пъти проби, но само по време на турнири. Два пъти са проверявани Елица Костова и Димитър Кузманов, а по веднъж Адриан Андреев, Александър Лазов, Васко Младенов, Ани Вангелова и Александър Витцов, натурализираният молдовец, който играе за България.

Най-проверяваният тенисист в света е руската първа ракета Карен Хачанов. Той е дал 13 проби по време на турнири и 19 внезапни. С по 30 са Юлия Гьоргес и Доминик Тийм. 26 има Данийл Медведев, а 25 - Дария Касаткина. Изненадващо Серена Уилямс, която постоянно се оплаква, че е викана на контрол, е дала само 13 проби за годината. Повече от нея е проверявана дори Мария Шарапова. Рускинята е дала 19 проби за 2018 г. А защо за Димитров е толкова важно да защити точките си до края на сезона вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички